Davutoğlu'ndan Erdoğan'a başörtüsü çıkışı: Referanduma götürme yazık olur

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı yeni videosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. "Başörtüsünü referanduma götürme." diyen Davutoğlu, "Başörtüsü gollük bir pas ya da el yükseltme aracı değildir" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yeni bir video paylaşarak açıklamalarda bulundu. Videosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Davutoğlu, "Başörtüsünü referanduma götürme. Başörtüsü gollük bir pas ya da el yükseltme aracı değildir." diye konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"SADECE ÜLKEMİZ DEĞİL DÜNYADA ZOR BİR DÖNEMECİN İÇERİSİNDE"

"Aziz milletim, bir otoriter düzenin yapısal nitelik kazanarak kemikleşmesi riskiyle karşı karşıyayız. Bu otoriter düzenin şimdiki sahiplerinin kendilerinden olduğunu düşünerek seslerini çıkarmayanlara sesleniyorum. Yarın bu otoriter düzen sizin karşı kutup olarak gördüklerinizin eline geçerse ne yapacaksınız? Kazanımların korunması bir faninin otoritesine sığınmakla ona itaat etmekle değil herkesin hak ve hukukunu koruyan bir sistemle mümkündür. Sadece ülkemiz değil dünyada zor bir dönemecin içerisinde. Aynen cumhuriyetimizin ilk çeyrek asrında iki cihan savaşı arasında olduğu gibi uluslararası sistem ve hukuk felç olmuş durumda. Türkiye her türlü riski barındıran böylesine kritik bir sürece nasıl giriyor? Hazırlıklı mı?

"İKTİDAR BEĞENMEDİĞİNE 'İSTEMİYORSAN ÇEK GİT' DİYOR"

Bugün hangi kriteri esas alırsanız alın 2016'dan bu yana devletin rezervlerini tüketen, ambarları tam takır eden bir israf, yolsuzluk ve liyakatsizlik dönemi yaşandı. Maalesef devletin Merkez Bankası ve Hazine kaynakları negatifte gelir dağılımı olağanüstü bozulmuş, orta sınıfı yok edilmiş bir şekilde bu bütün dünyayı kasıp kavurması beklenen döneme giriyoruz. Peki bu şartlar altında ülke gemisini salim limanlara götürmesi gereken iktidar sahipleri ne yapıyor? Beğenmediğine 'İstemiyorsan çek git' diyor. Çözülebilecek sorunları çözmek yerine istismar ederek iktidarlığını sürdürmeye çalışıyor.

"YAPMA SAYIN ERDOĞAN, BAŞÖRTÜSÜNÜ REFERANDUMA GÖTÜRME"

Alın işte başörtüsü sorununun güvence altına alınması meselesi. İktidar TBMM'de tam bir mutabakat ile çıkabilecek bir düzende değil referanduma götürerek istismar etme derdinde. Teklifin sahibi olan ana muhalefet partisi ile görüşerek sorunu TBMM'de külliyen çözmek yerine HDP'ye heyet göndermek neyin nesi Allah aşkına? Yapma sayın Erdoğan. Başörtüsünü referanduma götürme. Başörtüsü gollük bir pas ya da el yükseltme aracı değildir. Yazık olur. Gün temiz siyaset için gemileri yakma günüdür! Gün yasaklar ve baskılar karşısında hakikati en gür sesle haykırma günüdür. Gelecek Partisi bu haykırışın sesi, ülkemizin yeni nefesidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN