Davutoğlu'ndan faiz indirimi tepkisi

Davutoğlu'ndan faiz indirimi tepkisi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, yüksek enflasyon ve kura rağmen Merkez Bankası'nın faiz indirimine devam etmesine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Ortaokul öğrencisinin bile yapmayacağı bir hatayla denklemden "ben yaptım oldu" kafasıyla kuru çıkarırsanız, döviz fırlar, enflasyon da patlar!" ifadelerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) yüksek enflasyon ve rekor kıran döviz kurlarına rağmen yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz indirimine devam etti. Banka, politika faizini 100 baz puan düşürerek yüzde 15'ten yüzde 14'e çekti.

Faiz kararı sonrasında dolar/TL kuru 15,15 seviyesinden 15,65'e kadar tırmanırken euro/TL kuru ise 17,15'ten 17,60'lara çıktı.

DAVUTOĞLU'NDAN FAİZ, KUR, ENFLASYON TEPKİSİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabından faiz, kur, enflasyon ilişkisine dikkat çekerek MB'nin kararına tepki gösterdi.

"Faiz, kur, enflasyon 3 değişkenli matematik denklemi gibidir!" diyen Davutoğlu şu sözleri paylaştı:

"Ortaokul öğrencisinin bile yapmayacağı bir hatayla denklemden "ben yaptım oldu" kafasıyla kuru çıkarırsanız, döviz fırlar, enflasyon da patlar! Bu cahil iktidar gidecek, sorunlar çözülecek çünkü; #TürkiyedeGelecekVar"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN