Davutoğlu'ndan iktidara Miçotakis tepkisi: Aklını başınıza bugün mü geldi?

Davutoğlu'ndan iktidara Miçotakis tepkisi: Aklını başınıza bugün mü geldi?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "F-16'ları Türkiye'ye vermeyin' diye ABD'ye telkinde bulunan bir Yunanistan ile karşı karşıyayız. Bundan sonra benim için Miçotakis diye birisi yok" açıklamalarına "Aklınız başınıza bugün mü geldi?" diyerek tepki gösterdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ABD'ye yaptığı ziyaret esnasında Türkiye'ye F-16 satılmaması yönünde engellemeler yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Bakanlar Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada "Bundan sonrasını Miçotakis düşünsün. Biz kendimize yeteriz. 'F-16'ları Türkiye'ye vermeyin' diye ABD'ye telkinde bulunan bir Yunanistan ile karşı karşıyayız. Bundan sonra benim için Miçotakis diye birisi yok. ABD herhalde Yunanistan'ın lafına göre hareket etmeyecektir." demişti.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu'ndan tepki geldi. Davutoğlu, "Aklınız başınıza bugün mü geldi? Madem “onurlu ve şahsiyetli siyasetçilerle” yol yürüyeceksiniz size ve ülkemize hakaret eden Trump’la sarmaş dolaş olmayacaktınız. Milletimizi soykırımla suçlayan Biden’la görüşmek için bu kadar ezilmeyecektiniz. Onlarca askerimizi şehit eden Putin’in kapısında beklemeyecektiniz." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Miçotakis’in ABD’de dile getirdiği tezler asla kabul edilemez. Hem adadaki barışı yok edecek hem de Ege ve Akdeniz’de istikrarı bozacak bir yaklaşımdır. Gereken cevaplar elbette verilmelidir. Ancak şu sorular da ortada durmaktadır; iktidar hangi cevapları vermiştir? 5 gün sonra ancak bugün mü aklınız başınıza gelmiştir? Yunan büyükelçi bakanlığa çağrılmış mıdır? Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarları kişisel egoyla değil soğukkanlı adımlar ve tepkilerle korunur. Madem “onurlu ve şahsiyetli siyasetçilerle” yol yürüyeceksiniz size ve ülkemize hakaret eden Trump’la sarmaş dolaş olmayacaktınız. Milletimizi soykırımla suçlayan Biden’la görüşmek için bu kadar ezilmeyecektiniz. Onlarca askerimizi şehit eden Putin’in kapısında beklemeyecektiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN