Davutoğlu'ndan iktidarın dış politikasına eleştiri: Faturayı kesecek yeni dış mihrak arıyor musunuz?

Davutoğlu'ndan iktidarın dış politikasına eleştiri: Faturayı kesecek yeni dış mihrak arıyor musunuz?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır lideri Sisi'yle bir araya gelmesini hatırlatarak, “Daha düne kadar suçladığınız tüm dış mihraklarla el sıkışıp, barıştınız. Son olarak Netanyahu’yla da el sıkıştınız. Şimdi sorarım size; Beceriksizliğinizin faturasını kesecek yeni dış mihrak arayışına başladınız mı?” ifadesini kullandı.

Önümüzdeki mart ayında yapılacak yerel seçimler için partiler adaylarını birer birer açıklarken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından paylaştığı video üzerinden dikkat çekici bir göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "dış mihraklar" olarak nitelediği kişilerle el sıkıştığını söyleyen Davutoğlu, son olarak İsrail Başkanı Netanyahu ile bir araya gelindiğini hatırlattı.

'SİSİ BÜYÜKŞEHİRDE ADAY OLACAK MI?'

"Beceriksizliğinizin faturasını kesecek yeni dış mihrak arayışına başladınız mı?" sorusunu yönelten Davutoğlu, ayrıca Erdoğan'ın 2019 yerel seçimleri öncesi Sancaktepe'de yaptığı konuşmayı hatırlattı. Erdoğan bu konuşmasında "Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?" ifadesini kullanmış, sonrasında normalleşme sürecine girilmesiyle Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yle bir araya gelmişti.

Davutoğlu, Erdoğan'a "Sisi'yi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterecek misiniz?" diye sordu.

'DÜNE KADAR SUÇLADIĞINIZ TÜM DIŞ MİHRAKLARLA BARIŞTINIZ'

Davutoğlu'nun X hesabından paylaştığı videolu mesaj şöyle:

“Daha düne kadar suçladığınız tüm dış mihraklarla el sıkışıp, barıştınız. Son olarak Netanyahu’yla da el sıkıştınız. Şimdi sorarım size; beceriksizliğinizin faturasını kesecek yeni dış mihrak arayışına başladınız mı?”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN