Davutoğlu'ndan Yargıtay'ın Can Atalay kararına tepki: Hukuk kaosu toplumsal kaosu tetikler

Davutoğlu'ndan Yargıtay'ın Can Atalay kararına tepki: Hukuk kaosu toplumsal kaosu tetikler

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu TİP milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını belirterek karara uymadı. Yargıtay'ın kararına "Başta yargı mensupları ve siyaset kurumu olmak üzere herkesi şu gerçek konusunda uyarıyorum" diyen Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "Hukuk kaosu toplumsal kaosu tetikler. Toplumu daha fazla germeyin." ifadelerini kullandı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin TİP milletvekili seçilen Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararını görüştü. Daire, “AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok.” diyerek karara uyulmamasını kararlaştırıldı. Yargıtay'ın kararına Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan tepki geldi.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Bir yüksek mahkemenin diğer yüksek mahkemeyi mahkemeye vermesi hukuk tarihine geçecek trajikomik bir nitelik taşımaktadır. AYM ile Yargıtay 3.Ceza Mahkemesi arasındaki kriz hangi açıdan bakılırsa bakılsın herhangi bir hukuk yorum farklılığının çok ötesinde boyutlar taşımakta ve yaşanan devlet krizini derinleştirmektedir. Önce hukuksuzlaşma sonra da anayasasızlaşma süreçleri ile otoriterleşme tahkim edilmek istenmektedir. Başta yargı mensupları ve siyaset kurumu olmak üzere herkesi şu gerçek konusunda uyarıyorum: Hukuk kaosu toplumsal kaosu tetikler. Toplumu daha fazla germeyin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN