Karamollaoğlu'ndan Yargıtay'ın Can Atalay kararına tepki: Er veya geç bozdukları kantarla tartılacaklar

Karamollaoğlu'ndan Yargıtay'ın Can Atalay kararına tepki: Er veya geç bozdukları kantarla tartılacaklar

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM'nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı yok saymasına ilişkin sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kararın yok sayılmasını 'anayasal düzeni ilga etmeye yönelik bir darbe' olarak değerlendiren Karamollaoğlu, "Ölçü, birilerinin keyfi tutumları değil; adaletin kendisidir. Bugün kendilerini ölçü olarak görenler, er veya geç bozdukları kantarla tartılacaklardır." dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) TİP Hatay milletvekili seçilen Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği hak ihlali kararına rağmen "AYM'nin hak ihlali kararının hukuki değeri yok." diyerek karara uyulmamasını kararlaştırıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımla Yargıtay'ın kararına tepki gösterdi.

'ER VEYA GEÇ BOZDUKLARI KANTARLA TARTILACAKLAR'

Yargıtay'ın AYM kararını yok saymasını 'anayasal düzeni ilga etmeye yönelik bir darbe' olarak değerlendiren Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, AYM'nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararı yok sayması, ülkemizin temel direği olan anayasal düzeni ilga etmeye yönelik bir darbedir.

Bizler, 'Her koşulda ve herkes için adalet.' diyoruz. Siyasi olarak düşüncelerimiz farklı olsa da, Yargıtay'ın Can Atalay'a karşı kararını tasvip etmiyoruz. Yasalar, kişilere göre şekillenemezler ve herkese karşı eşit olmak zorundadırlar.

Hukuku siyasete alet eden siyasiler ve onların kullanışlı aparatı haline gelen hukuk insanları; toplumların ve devletlerin temeli olan adaleti kökünden sarsmakla ülkemizin bekasını tehlikeye atmaktadır.

Ölçü, birilerinin keyfi tutumları değil; adaletin kendisidir. Bugün kendilerini ölçü olarak görenler, er veya geç bozdukları kantarla tartılacaklardır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN