Bakan Tunç, bakan yardımcısının telefonuna gelen torpil mesajlarıyla ilgili konuştu: Talepler gelebilir tek kriterimiz liyakat

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bakan yardımcısı Ramazan Can'ın telefonuna gelen torpil mesajlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Torpil iddialarını reddeden Tunç, "Talepler gelebilir. Tek kriterimiz liyakattır." açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Medeni Kanunu Çalıştayı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

KAMUDA TORPİL İDDİALARINA YANIT

Bakan Tunç, kamuda torpil iddialarına ilişkin yöneltilen soruya, “Bakan yardımcımızla ilgili basına intikal eden hususları biz de gördük. Torpil iddialarını reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakattır.” diyerek yanıt verdi.

bakan-tunc-2.jpg

Milletvekilleri, bakan yardımcıları ve bakanlara çeşitli talepler gelebileceğini söyleyen Bakan Tunç, “Bunların değerlendirmesini yapacak olan komisyonlardır. Referansları, başka talepleri olabilir. Bu talepler değerlendirilirken ilgili komisyonlar özellikle kişinin liyakatına bakar. Bu işi yapıp yapamayacağına bakar. Bizim tek kriterimiz liyakattır." ifadelerini kullandı.

ramazan-can.jpg

NE OLMUŞTU?

Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın telefon ekranında yer alan "Görevde yükselme sınavına girdiğimi söylemiştim, bilgilerimi atmamı istemiştiniz." mesajını paylaşan FOX TV, Can'ın torpil yaptığını öne sürdü.

ramazan-can-3.jpg
Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can

Haberde, Memleket Partisi'nden AK Parti'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'nin de torpil talep ettiği iddia edildi. Ramazan Can, FOX TV muhabirinin sorularını cevaplamadan uzaklaşırken Çelebi ise konuya ilişkin olarak yaptığı paylaşımda, "Şehit yakını diyerek mülakatta hassasiyet gösterilmesini istemem torpilmiş. İsteyen gazetecilere gösterelim." dedi.

CAN ATALAY KARARI

Bakan Tunç, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi Hatay milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verdiği karara ilişkin soruya şu sözlerle yanıt verdi:

"Yargıtay’ın verdiği kesinleşmiş hüküm söz konusu. Bu kesin hüküm de Meclis gündeminde. Anayasal düzene ilişkin suç dokunulmazlık kapsamı dışında. Önümüzdeki süreci göreceğiz."

bakan-tunc.jpg

MOSSAD'A YÖNELİK OPERASYONLAR

Bakan Tunç, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad’a yönelik yapılan operasyona ilişkin soruyu da yanıtladı.

Casusluk soruşturmalarının yeni olmadığını söyleyen Bakan Tunç, şu ana kadar 34 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Hakkında işlem yapılan kişi sayısının 100’ü geçtiğini belirten Bakan Tunç, 12 kişi hakkında da yakalama kararı olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN