Davutoğlu'nun 'Muhafazakar muhalefete ihtiyaç var' teklifine DEVA'dan yanıt: Tüm yönleriyle değerlendiriyoruz

Davutoğlu'nun 'Muhafazakar muhalefete ihtiyaç var' teklifine DEVA'dan yanıt: Tüm yönleriyle değerlendiriyoruz

DEVA Partisi'nden bazı medya organlarında yer alan 'DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti mecliste grup kuracak' iddialarına ve bu sabah Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun, "Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin bir araya gelmesi lazım" açıklamalarına yanıt geldi. Partiden yapılan açıklamada, bu düşünce ve seçeneklerin tüm yönleriyle değerlendirileceği yazıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bu sabah katıldığı FOX TV'nin Çalar Saat programına konuk olmuştu. Davutoğlu'na 28 Mayıs seçimleri sonrasında sık sık medyada yer alan, 'Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin mecliste grup kuracaklar' iddiası soruldu. Davutoğlu, bu soruya yeşil ışık yakarak, 'muhafazakar muhalefete' ihtiyaç olduğunu belirtti.

Gelecek Partisi lideri konu ile ilgili olarak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"İktidarı denetleyecek muhafazakar muhalefete ihtiyaç var. Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin bir araya gelmesi lazım. İYİ Parti’nin ayrı grubu var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir grubu var. Diğerlerinin de bir araya gelmesi mükemmel olur. Gelmeyip ikili ya da üçlü bir kombinasyonlar oluşursa birlikte protokol içinde hareket etmeleri demek olur. Bu aynı zamanda muhalefetin komisyonlarda daha fazla yer almasına yol açar. Kürsüde grup başkanvekillerinin daha fazla söz almasına yol açar. Daha etkin muhalefete yol açar.

Dolayısıyla bu konuları görüşüyoruz. Temel Bey’le de bu hafta sonu görüştüm. Ali Bey’le de görüşeceğim. Farklı modeller üzerinde duracağız. Konuşmamız lazım. Ama bunun bir zorunluluk olduğunu herkesin görmesi lazım."

Davutoğlu'nun açıklamaları haricinde Sözcü'den Saygı Öztürk de bugünkü yazısında, "Ali Babacan'ın Genel Başkanlığını yürüttüğü DEVA Partisi'nin 15, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek
Partisi'nin ise 10 milletvekili var. Bu iki siyasi partinin birleşmesi için görüşmeler yapılıyor. Bu konuda hayli yol alındı" demişti.

DEVA PARTİSİ'NDEN İLK YANIT

Programın ardından DEVA Partisi'nden konu ile ilgili olarak ilk yanıt geldi. Partiden yapılan açıklamada, 'grup kurma' fikrinin partinin yetkili organlarında değerlendirileceği belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri sonrasında TBMM’nde grup kurma ve bununla ilgili diğer hususlarda yazılı ve görsel medyada çeşitli haber ve değerlendirmeler yer almaktadır.

TBMM’de grup kurma ve bununla ilgili diğer konularda gündeme gelen düşünce ve seçenekler partimizin yetkili organlarında ve karar süreçlerinde tüm yönleriyle değerlendirilecek olup, bu aşamada yetkili kurullarımızın görüşüp karara bağladığı somut bir formül söz konusu değildir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN