DEM Parti'den iktidara ‘İmralı süreci’ tepkisi: Somut bir gelişme yok

DEM Parti'den iktidara ‘İmralı süreci’ tepkisi: Somut bir gelişme yok

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin il eş başkanları toplantısında yaptığı açıklamada, İmralı sürecine dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Hatimoğulları, Abdullah Öcalan'ın barış çağrısının geniş kesimlerce benimsendiğini vurgularken, iktidarın henüz somut bir adım atmadığını dile getirdi.

Ankara’daki parti genel merkezinde düzenlenen toplantı öncesinde gündeme dair açıklamalarda bulunan Hatimoğulları, "Barış ve çözüm sürecine dair çağrıların halkta ciddi bir karşılığı var. Newroz alanlarında da bu mesaj güçlü şekilde verildi. Ancak iktidar cephesinden henüz bu çağrıya yanıt niteliğinde bir gelişme yaşanmadı" dedi.

Hatimoğulları, Abdullah Öcalan’ın koşullarının düzenlenmesi ve sürece katkı sunmasının halkın ortak taleplerinden biri olduğunu savunarak, “Bu talepler çeşitli yürüyüş ve eylemlerle ifade edildi. DEM Parti olarak biz bu sürecin ilerlemesi adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Ancak devletin ya da hükümetin bu yönde bir adım attığını henüz göremedik” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında barış ve demokratik çözüm vurgusu yapan Hatimoğulları, çağrının sadece parti tabanında değil, toplumun farklı kesimlerinde de sahiplenildiğini belirtti.

YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN