DEM'den Başak Demirtaş için yeni açıklama: Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK’mız yapacaktır

DEM'den Başak Demirtaş için yeni açıklama: Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK’mız yapacaktır

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Başak Demrtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Temelli, “Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK’mız yapacaktır” dedi. Yargıtay’ın Can Aytalay kararı ile ilgili de konuşan Temelli, Türkiye’de yargının fazlasıyla bağımlı olduğunu ifade etti.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

DEM Parti’nin yerel seçim öncesi aday adayları arasında yaptığı ön seçimin, kayyum rejimine karşı önemli bir tepki olduğunu söyleyen Temelli, “Umarım bu tabloyu Ankara, diğer partiler iyi izlemiştir ve gerekli dersleri çıkartılar” diye konuştu.

YARGI FAZLASIYLA BAĞIMLI

Sezai Temelli, Türkiye’nin giderek hukuk ve adaletten uzaklaştığını belirterek, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Gezi Davası hükümlüsü TİP Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararını eleştirdi.

Anayasa Mahkemesi’nin, Anayasa’nın gereğini yerine getirdiğini, bu kararın tartışılamayacağını dile getiren Temelli, “Anayasa Mahkemesi’nin karalarına herkes uymakla yükümlüdür. Anayasayı beğenmeyebilirsiniz, değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu Meclisin görevidir, bu toplumun mutabakatla sağlayacağı bir şeydir. Herhangi bir mahkemenin kalkıp bu konuda hüküm kurması mümkün değildir, anlamlı da değildir” görüşünü paylaştı.

Temelli, “Türkiye’de yargı bağımsız değil. Yargı fazlasıyla bağımlı, taraflı, siyasallaşmış durumdadır. Buna derhal son vermemiz gerekiyor. Buna son vermediğimiz sürece adalet sistemindeki bu çöküş ülkeyi çok büyük felaketlere sürüklemeye devam edecektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ayakta tutmak uğruna adalet sisteminin çökertilmesi, ülkedeki sorunların kaynağını oluşturuyor” ifadesini kullandı.

CHP SORUSUNA YANIT

Bir gazetecinin, DEM Parti ve CHP’nin, İstanbul’da işbirliği yapıp yapmayacağını sorması üzerine Temelli, bütün ihtimallerin değerlendirildiğini, güç birliğiyle kazanılabilecek yerler üzerinde bir çalışma olabileceğini ve bunların kamuoyuna açıklanacağını aktardı.

BAŞAK DEMİRTAŞ BAŞVURUUSU BİİZM İÇİN SEVİNDİRİCİ

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın “parti uygun görürse İstanbul’dan aday olabileceği” yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine de Temelli, “Sayın Başak Demirtaş’ın adaylık için başvurması, bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz, ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK’mız yapacaktır” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN