Denetim yapıldı her şey ortaya çıktı! Aylardır kandırıyorlarmış: Meğer sıfır araçları orada saklıyorlarmış

Denetim yapıldı her şey ortaya çıktı! Aylardır kandırıyorlarmış: Meğer sıfır araçları orada saklıyorlarmış

Otomotiv sektöründe yapılan sıkı denetim her şeyi gün yüzüne çıkardı. Yapılan denetimlerin ardından verilen yüksek cezalar saklanan araçları da gün yüzüne çıkardı. İkinci el araç fiyatları düşerken sıfır araçlarda sonunda yerlerini aldı. “Araç yok” diyenler o araçları bir bir çıkardı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

Son ayların en tartışmalı konular arasında yer alan araç fiyatları için denetimler sıklaştırıldı. “Araç yok, yılbaşında gelecek” söylemlerine devlet geçit vermedi. Otomotiv sektörüne Ticaret Bakanlığı el attı. Yeni tedbirler kapsamında otomobillerin üretimden müşterilere ulaşıncaya kadarki geçen sürede bütün sistemlerin elektronik kayıt üzerinden takip edileceği belirtildi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

İKİNCİ EL FİYATLARI %85 ZAM YAPILDI

Vatandaşları zor durumda bırakan araç fiyatları devlet denetimine takıldı. Hükümet tarafından alınan kararlar doğrultusunda sıfır ve ikinci el piyasasında satışa sunulan araçların üretimden tüketiciye kadarki geçen sürelerinin yakından takip edileceği belirtildi. İkinci el araç fiyatlarının sıfır modellerinden daha pahalı olması tartışılırken Ticaret Bakanlığı fiyat artışı yapanlara 300.000 yaptırım uyguluyor.

arac-pazari-2.jpg

HERKES İPTAL ETMEYE BAŞLADI


Şimdiye kadar saklanan tüm araçlar gün yüzüne çıkmaya başlarken bayilerde de satış iptalleri görülmeye başladı. Stoklanan tüm araçlar liste fiyatlarına geri dönüş yapıyor.

Araç fiyatlarını Henüz bir düşüş olmadığını belirten Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş, dengelenme yaşanınca sıfır araç bulmanın da daha mümkün hale geldiğini söyledi. İptal edilen siparişlerin ardında bayilerde araç bulunabildiğinin altını çizen Karakaş, “Sipariş iptalleri sonrasında bayilerde araç bulunabiliyor. Önceden 300 bin liralık aksesuar alırsan veririm, yoksa yılbaşında gel diyen bayiler, şu anda liste fiyatına gel al diyor" ifadelerini dile getirdi. Otomatik sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Karakaş, stoklarda 25000 ikinci el araç olduğunu belirtti. Stoklanan araçların sıfır fiyatlarından daha yüksek fiyattan ilana konulduğunu aktardı.

araba-almak.jpg

DENETİM AĞIR PATLADI

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimler kapsamında 25.000 olan Araç sayısının kısa süre içerisinde 3000'e kadar gerilediğini belirten Karakaş, "22 bin araç için satıcılar, ya satıştan vazgeçti ya da ilanı yayından kaldırdı. Yaklaşık 1,5 milyon kişi, 300 bin lira ceza yeme korkusuyla geri adım attı" sözlerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN