Deprem bölgesi için kötü Türkiye için iyi haber! Kerem Ökten duyurdu: Depremzedeler için sıkıntılı bir durum ama...

Deprem bölgesi için kötü Türkiye için iyi haber! Kerem Ökten duyurdu: Depremzedeler için sıkıntılı bir durum ama...

Son dakika haberi... Ülke genelinde etkili olan sıcak hava dalgası yerini yağışlara bırakıyor. Yer yer yağışlar görülürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Deprem bölgesi için kötü Türkiye için iyi haber. Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Bu 11 ilde yaşayanlar dikkat. Kuvvetli şekilde geliyor. Peki deprem bölgesinde hava durumu nasıl olacak? Deprem bölgesine yağış mı geliyor? İşte detaylar...

Mart ayının ilk haftasından bu yana etkili olan sıcak hava dalgası etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hava sıcaklıkları 3-4 derece yükselirken vatandaşlar 'İstanbul'a kar yağacak mı? Türkiye'ye yağışlar ne zaman gelecek?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Büyük fırtına geliyor! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten tarih vererek uyardı. Deprem bölgesinde yaşayanlar için kötü Türkiye için iyi haber. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Balkanlar üzerinden gelecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, güney ve iç kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

ghhghg-47.jpg

Cumartesi Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de, pazar Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz'de, pazartesi Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor.

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT

Rüzgârın, cumartesi yurt genelinde güney yönlerden lodos şeklinde kuvvetli, Marmara, Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz'de fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına, pazar günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'da fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güneyi ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde ise pazar gününden itibaren 5 gün aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların, deprem bölgesindeki tüm illerde pazartesi, salı ve çarşamba günleri yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın cumartesiden itibaren Malatya, Elazığ ve Kahramanmaraş'ta, pazardan itibaren de Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da güney yönlerden kuvvetli yer yer fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor.

gfgffg-6.jpg

Deprem bölgesindeki illerde 1 haftalık süreçte sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Toz taşınımının, deprem bölgesindeki illerde cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkili olacağı, Şanlıurfa, Mardin, Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman'da ise yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Toz taşınımının sebep olacağı toz fırtınası, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar, hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

DEPREMZEDELER İÇİN SIKINTILI...

Hava durumu tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir uyarıda bulundu. Deprem bölgesi için peş peşe kritik açıklamalarda bulunan Ökten, "Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da önümüzdeki 10 günlük toplamda 100 mm üzeri yağış bekleniyor. Deprem bölgesi için sıkıntılı bir durum; fakat Yaz öncesi, kuraklık adına çok iyi haber." diyerek vatandaşları uyardı.

b67.jpg

VALİLİKTEN KRİTİK UYARI

Öte yandan Kahramanmaraş Valiliği'nden de son dakika uyarısı geldi. Yapılan uyarıda şu ifadeler kullanıldı;

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

10 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h1-001.png

11 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2-001.png

12 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h3-001.png

13 MART 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4-001.png

14 MART 2023 SALI GÜNÜ

h5-001.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN