Deprem bölgesinde buruk bayram...

Deprem bölgesinde buruk bayram...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin acıları halen tazeyken deprem bölgesindeki vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nı buruk karşıladı. Depremde yakınlarını kaybedenlerin ilk ziyaret ettikleri yer şehitlikler oldu. Vatandaşlar yakınlarının kabirlerinde Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Mezarların başında gözyaşlarını tutamayan vatandaşlar, depremden sonraki üçüncü bayramı sevdiklerinden uzak geçirmenin hüznünü yaşadı.

Kahramanmaraş merkezli art arda meydana gelen iki deprem Türkiye'nin yüreğini dağladı. Afet bölgesindeki vatandaşlar deprem felaketi sonrası üçüncü bayramı da buruk karşıladı. 6 Şubat'tan bu yana acısı dinmeyen aileler, şehitlikleri ziyaret etti.

Depremlerde büyük yıkım alan Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'da acılı aileler, depremde kaybettikleri yakınlarının mezarında dua edip Kur'an-ı Kerim okudu. Mezarlıkların başında gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, bayramı sevdiklerinden uzak geçirmenin hüznünü yaşadı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da vatandaşlar bayram namazı sonrası deprem mezarlıklarını ziyaret etti. Yakınlarının kabrinin başında gözyaşları eşliğinde Kur'an-ı Kerim okuyarak dua eden vatandaşlar daha sonra getirdikleri ikramları dağıttı.

diyarbakir.jpg

'ONLARDAN AYRI ÜÇ BAYRAM OLDU'

Bağlar ilçesinde deprem gecesi yıkılan Hisami Apartmanının enkazında kalıp ailesinden 8 kişiyi kaybeden Serkan Başal, sabahın erken saatlerinde kaybettiği yakınlarının kabrini ziyaret etti.

Anılarının daha taze olduğunu ifade eden Başal, "Rahmetli babamın, abilerimin ve diğer akrabalarımın mezarına sabah saatlerinde gelmek istedim. Kendim de enkaz altında kaldım. Ben sağ çıkarıldım ama ailemizden 8 kişi rahmet etti. Ben, annem ve ablam tek sağ kurtulduk. Aradan bir buçuk yıl geçti neredeyse. Kendileri bu dünyadan göç etse de anıları hala taze. Üç bayram oldu onlardan ayrı geçiyor. Alışılacak bir durum değil aslında. Biz de idare etmeye çalışıyoruz." dedi.

HATAY

Hatay'da vatandaşlar, bayram namazının ardından Narlıca'daki deprem mezarlığına giderek hayatını kaybeden yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

Yakınlarının mezarı başında gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar, dua ederek ölen yakınlarına rahmet diledi.

hatay.jpg

'ACIMIZ HİÇ ESKİMEYECEK'

Depremde vefat eden yeğenlerinin mezarlarını ziyarete geldiğini belirten Halime Güngören, "Abimin kızı burada, yeğenlerim burada. Onları ziyarete geldim. Duygularımı anlatamam, hiç böyle planlamadık. Sözlerin bittiği yer. Acımız hiç eskimeyecek, her zaman böyle taze kalacak. Duygularımı dile dökemiyorum." ifadelerini kullandı.

'BİZİM BAYRAMIMIZ MEZARLIKTA'

Depremde yakınlarını kaybeden İbrahim Erol, bayramı mezarlıkta geçireceklerini belirterek, "Bugün bize bayram yoktur. Torunlarım öldü, yeğenlerim öldü. Kardeşlerim, bacım öldü. Biz çok üzgünüz. Bizim bayramımız mezarlıkta, başka bayramımız yok bizim. Rabbimden geldi çok şükür. Rabbim beterinden saklasın." diye konuştu.

ADANA

Depremden etkilenen illerden biri olan Adana'da da bayram buruk geçti. Vatandaşlar depremde hayatını kaybeden yakınlarının kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu, mezar taşlarını temizledi ve çiçek bıraktı.

adana-2.jpg

'BAYRAMDA SARILACAK BİR EVLADIM KALMADI'

6 Şubat depremlerinde Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yakalanan ve depremde eşini, 3 çocuğunu, annesi ve kayınvalidesini kaybeden Fatih Karaca, "Bu acı anlatılmaz. Dünya kadar malım olsa ne ki bayramda sarılacak bir evladım kalmadı. Her şey düğümleniyor boğazımda." dedi.

KAHRAMANMARAŞ

6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta vatandaşlar, deprem şehitlerini ziyaret etmek için Kapıçam Mezarlığı'na gitti. Mezarlıkta din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve dualara depremzede vatandaşlar hep birlikte ‘amin’ dedi.

kahramanmaras.jpg

'YAŞASAYDI 5 YAŞINDA OLACAKTI'

Depremzede kadın, "Yeğenim vefat etmişti depremde bugün doğum günüydü. Yaşasaydı 5 yaşında olacaktı. Ablam, yeğenim ve eniştem vefat etti. Allah rahmet eylesin. Allah kimsenin başına da vermesin." şeklinde konuştu.

MALATYA

Bayram namazının ardından Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki şehitliği ziyaret eden vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Şehitliği ziyaret edenlere gül suyu ile lokum ikram edildi.

malatya.jpg

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ise vatandaşlar, bayram namazının ardından vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.

Mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okuyup dua eden vatandaşlar, çıkışta Siverek Belediyesince düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da sabah saatlerinde camilere giden vatandaşlar, bayram namazın ardından Yeni Mezarlığa giderek kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret etti.

9036422.jpg

Vatandaşlar burada Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti ve daha sonra yanlarında getirdikleri çeşitli ikramları dağıttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN