Deprem bölgesinde tüyler ürperten iddia: Enkazdan kurtarılan bebekler nerede?

Deprem bölgesinde tüyler ürperten iddia: Enkazdan kurtarılan bebekler nerede?

Türkiye'yi sarsan büyük deprem felaketinin ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremden kurtarılanlar hastanelere sevk ediliyor. Ancak bu sırada felaketin bir acı yüzü daha ortaya çıkıyor. Kurtarılan çocukların kaybolduğuna dair ilanlar sosyal medyada paylaşılıyor. Deprem bölgesinden gelen iddialara göre kurtarılan bazı çocukların akıbetleri bilinmiyor.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem sonrası 10 il enkaz altında kaldı. Şu ana kadar 12 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken 50 bini aşkın da yaralı var. Enkaz altında kalan çok sayıda vatandaş ise depremin 4. gününde halen kurtarılmayı bekliyor. Bu acı tablonun içinde bir de bebekler ve çocuklar yer alıyor.

FELAKETİN DİĞER YÜZÜ

Göçük altında kalan çocuklar kimi zaman aileleriyle kimi zaman da tek başlarına enkazdan kurtarılıyorlar. Ancak bu aşamadan sonrası için ürperten iddialar ortaya atılıyor. Özellikle sosyal medyada enkazdan çıkarılan daha sonra ise haber alınamayan çocuklar olduğuna dair paylaşımlar yapılıyor. İddialara göre enkazdan kurtarılan bebeklerin yakınlarında bulunanlar tanıdık olduklarını söyleyerek bebekleri alıyor ve bu bebeklere bir daha ulaşılamıyor.

'HASTANEYE GÖTÜRÜLEN ÇOCUKLARIN SORUMLULUĞU BİZDE'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık 7 Şubat'ta yaptığı bir açıklamada "Enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların da Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız çalışma çerçevesinde, Bakanlığımız personelinin dışında herhangi bir üçüncü şahsa 'komşusuyum, yakınıyım, akrabasıyım' diyen herhangi birine teslimi söz konusu değil" demişti. Ancak enkazdan çıkarıldıkları anda depremzede çocuklara kimin refakat ettiğine dair bir açıklama yapılmadı.

Dün bir açıklama daha yapan Yanık sosyal medyadaki kayı ilanlarına 'itibar etmeyin' dedi.

17 AĞUSTOS'TA DA AYNI ACI YAŞANMIŞTI

Enkazdan çıkarıldıktan sonra kaybolan çocukların akıbeti bilinmiyor. Çocukların yabancılar tarafından alındığına dair kayıp ilanları ve sosyal medyada bu yönde artan iddialar dikkat çekiyor. Türkiye'nin 1999 yılında yaşadığı 17 Ağustos Depremi'nde de benzer bir tablo meydana çıkmıştı. 17 Ağustos depreminin yaşandığı gece çok sayıda çocuk kaybolmuştu. Aileleri çocuklarını aradan yıllar geçmesine rağmen halen bulamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN