Deprem bölgesine giden Ali Babacan acil ihtiyaçlar listesini paylaştı: İlaç yok, tuvalet yok, elektrik yok

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, depremden etkilenen illerden biri olan Adana'ya gitti. Babacan, kendi gözlemleriyle deprem bölgesindeki ihtiyaçlar listesini paylaşırken, "Yıkım çok büyük. Türkiye’de kamu özel bakmadan ne kadar iş makinesi varsa, boşta ne kadar jeneratör varsa acilen bölgeye sevk edilmeli." dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kahramanmaraş merkezli iki depremin 10 ili vurduğu bölgeye gitti. Babacan, Adana'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan da ihtiyaçlar listesini kendi gözlemleri ile paylaştı.

Babacan, 'sahadan gözlemler' başlığıyla, "İlaç temini büyük sorun. Seyyar eczaneler arttırılmalı. Kronik hastalar var ve ilaçlarının adlarını hatırlamıyorlar. Tuvalet büyük sorun. Mutlaka daha çok seyyar wc temin edilmeli. Salgın hastalıkların yayılmasına uygun bir ortam var.

Yıkım çok büyük. Türkiye’de kamu özel bakmadan ne kadar iş makinesi varsa, boşta ne kadar jeneratör varsa acilen bölgeye sevk edilmeli. Elektrik yok çoğu yerde. Antakya, Maraş, Adıyaman ve pek çok yerde geceleri zifiri karanlık. El feneri ve pil lazım" ifadelerini kullanıp, deprem bölgesindeki ihtiyaçları tek tek sıraladı.

ADANA'DA 16 BİNA YIKILDI

Babacan, Adana'da gözlem yaparken basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu. Babacan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Adana Merkez’deyiz. Sadece bu mahallede 5 bina yıkılmış durumda. Adana’da yıkılan toplam bina sayısını 16 olarak bildirdiler bize. Hasarlı, içine girilemeyen binalar var. Adana Merkez’de maalesef sıkıntı büyük. Çok sayıda aile enkaz başında yakınlarından bir haber bekliyor. Acı büyük.

Şehir merkezindeyiz. Şehir merkezinde olmamıza rağmen vatandaşlarımız, arama-kurtarma faaliyetleri ve yardımların geç ulaştığından bahsediyorlar. Haklı olarak şikayet ediyorlar.

Tabii yıkım büyük. Bu kadar büyük yıkımla Türkiye, yakı tarihinde karşı karşıya kalmamıştı. Bir yandan büyük bir yıkım, bir yandan sınırsız, sonsuz ihtiyaçlar… Ama bir yandan da sınırlı kamu kapasitesiyle ve sivil çabalarla ihtiyaçların karşılanma çabası var. Sıkıntı büyük, Allah yardımcımız olsun ateş düştüğü yeri yakıyor.

'BİNLERCE GÖNÜLLÜ VATANDAŞIMIZ VAR'

Çok sayıda acılı aile var. Yakınlarını enkazdan sağ çıkaran aileler seviniyor ama enkazlardan cenazeler çıktığı zaman da kahroluyor aileler. Kurtarma çalışmalarına katılan tüm arkadaşlarımıza ve vatandaşlarıma şükranlarımı iletmek istiyorum. Türkiye’nin her yerinde kendi çabalarıyla buraya ulaşan, adeta elleriyle toprağı kazan insanlara ulaşmaya çalışan binlerce gönüllü vatandaşlarımız var sahada. Hepsine tek tek şükranlarımı iletiyorum.

Kurumsal olarak düzenli bir şekilde işini yapmaya çalışan sivil girişimlere teşekkür ediyorum. Kamu, belediye, hükümet birimlerinden arama-kurtarma faaliyetlerine katılan herkese de Allah’tan kolaylık diliyorum. Tekrar milletçe başımız sağ olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN