'Deprem Kahini'nden korkutan senaryo! Öyle bir yere dikkat çekti ki: Kahramanmaraş depremini de günler önce bilmişti

'Deprem Kahini'nden korkutan senaryo! Öyle bir yere dikkat çekti ki: Kahramanmaraş depremini de günler önce bilmişti

Bu zamana kadar yaptığı deprem tahminlerinin hepsi tutan ve bu yüzden 'Deprem kahini' olarak tanımlanan Frank Hoogerbeets aylar süren sessizliğini bozdu. Hoogerbeets'in yeni açıklaması herkesi korkuttu...

Hollandalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, aylar süren sessizliğini bozarak yeni bir deprem açıklamasında bulundu. Akdeniz'deki Helen Fayı'na dikkat çeken Hoogerbeets, bu fay kırıldığında yeni bir deprem yaşanacağını belirtti.

BÜYÜK BİR YIKIM YAŞANMIŞTI

Geçmişte kırılan bu fayın büyük bir yıkım getirdiğini söyleyen Hoogerbeets, yeniden kırılması halinde Girit'in kuzeybatısından, Kıbrıs'a kadar geniş bir alanı etkileyeceğinin altını çizdi. Fay geçmişte kırıldığında 8.6 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı.

deprem-1.jpg

MİLATTAN ÖNCE 365'TE KIRILMIŞTI

Hoogerbeets, açıklamasında, “Helen Fayı’nda meydana gelen kırılma milattan önce 365’te Girit’te büyük bir deprem yarattı. Bu Güneş’in doğumuyla gerçekleşti ve dolunaya denk geldi” dedi.

"BÜYÜK BİR DEPREM OLACAK" DİYEREK BİLMİŞTİ

Hoogerbeets, Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem öncesi "Büyük bir deprem olacak" demişti. Bu yorumu ise dayanağı omadan 6 Şubat depremleriyle ilişkilendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN