Deprem sonrası zemin sıvılaşması böyle görüntülendi

Elazığ'da 17 Şubatta meydana gelen depremin ardından Yolüstü Köyü'nde derin bir yarık yaşandı. Yarığın zemin sıvılaşması nedeniyle meydana geldiği belirlenirken o bölgeyi bir vatandaş görüntüledi.

Maraş merkezli depremlerin ardından 17 Şubat'ta Elazığ da sallandı. Yolüstü Köyü'nde 18.34’te 4.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından can kaybı yaşanmadı. Ancak yerin 7 km altında meydana gelen sarsıntı sonrası depremin merkez üssü olan Yolüstü Köyü'nde zemin sıvılaşması meydana geldi.

Yapılan incelemelerde köyde metrelerce yarık meydana geldiği belirlendi ve yarığın, fay hattındaki zemin sıvılaşması olduğu tespit edildi.

Bölge halkı tarafından cep telefonu kamerası ile çekilen görüntüler, görenleri dehşete düşürdü. Bölgede uzmanlar tarafından detaylı inceleme yapılacağı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN