Deprem uzmanı Naci Görür'ü hiç böyle görmediniz! Ağlayarak kaderi Maraş gibi olacak illeri açıkladı!

Deprem uzmanı Naci Görür'ü hiç böyle görmediniz! Ağlayarak kaderi Maraş gibi olacak illeri açıkladı!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, 18 ili sıralayarak "Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak" dedi. Bunları söylerken ünlü yerbilimcinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Deprem konusundaki başarılı tahminleriyle adından sıkça söz ettiren Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Candaş Tolga Işık'ın programına konuk oldu. Dün Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 5.1'lik deprem insanlar üzerinde büyük panik yaratmıştı. Deprem gerçeği kendini sürekli hatırlatırken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, ise dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme geldi.

nacii.jpg

"MARAŞ VE HATAY GİBİ OLACAK"

Candaş Tolga Işık'a konuşan Görür, Kahramanmaraş depreminden önce de birçok uyarıda bulunduğunu belirtti. Önlem alınmadığı takdirde 18 ilin kaderinin de Kahramanmaraş ve Hatay gibi olacağı dile getirdi. Görür, "18 il ve çok sayıda ilçe fay hatları üzerinde yaşıyor. Bunlardan biri de Maraş'tı, Hatay'dı. Şimdi onlar yok. Fay hattı üzerinde yaşayan illerin kaderi Maraş ve Hatay gibi olacak" dedi.

7 VE ÜZERİ BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLEDİĞİ 18 İL

Eskişehir
Denizli
Muğla
Erzincan
Kayseri
Tokat
Kahramanmaraş
Hatay
Kocaeli
Osmaniye
Bingöl
Konya
Erzurum
Aydın
Balıkesir
Burdur
Manisa
Hakkari

"BU KENTİMİZİN YERİ ÇOK TEHLİKELİDİR"

Dün İstanbul ve çevre illerden hissedilen Gemlik Körfezi merkezli deprem sonrası açıklama yapan Naci Görür, şu ifadelere yer vermişti: "Bu fay Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay kolu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik'te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN