Dervişoğlu'ndan beyaz et üreticisi şirketlere kayyum atanmasına tepki: Siz kovboy değilsiniz, burası da Teksas değil

Dervişoğlu'ndan beyaz et üreticisi şirketlere kayyum atanmasına tepki: Siz kovboy değilsiniz, burası da Teksas değil

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 13 üretici şirkete kayyum atanması kararına sert tepki gösterdi. Hükümetin ekonomi ve tarım politikalarını eleştiren Dervişoğlu, mülkiyet hakkının ihlal edildiğini savunarak, "Siz kovboy değilsiniz, burası da Teksas değil" ifadeleriyle kararı eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, beyaz et üretim sektöründeki son hukuki ve idari gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Sektörün önde gelen 13 firmasına kayyum atanması kararını değerlendiren Dervişoğlu, uygulamanın hem serbest piyasa dinamiklerine hem de temel hukuki ilkelere zarar vereceğini ileri sürdü.

"HEM SEKTÖR HEM VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ"

Resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, gıda arzı ve fiyat istikrarı konusunda daha önce sundukları çözüm önerilerinin dikkate alınmadığını belirten İYİ Parti Lideri, mevcut idari adımların krizi daha da derinleştireceğini iddia etti.

Dervişoğlu, yapısal sorunların polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaş uygun fiyata beyaz et alabilsin diye atılması gereken adımlar vardı. Hepsini sıraladık. Kulak asmadınız. Yanlışlarınızla hem koca bir sektörü hem de vatandaşı mağdur ettiniz. Şimdi bu uygulamalarınızla; Üretici zarar edecek, vatandaş beyaz eti daha pahalıya alacak. Ve bugün, 'Mülkiyet Hakkı'nı çiğneyen tavrınızla, çok daha büyük bir krize kapı aralıyorsunuz. Haklıyı haksızı ayırmaya itirazımız yok. Ancak; Türk Devlet geleneğinde mülkiyet hakkına saygı esastır. Siz kovboy değilsiniz, burası da Teksas değil."

Sektör temsilcileri ve ekonomi kurmayları da kararın ardından piyasadaki arz-talep dengesinin korunması ve üretim zincirinin kırılmaması adına atılacak sonraki adımları yakından takip ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN