Dervişoğlu'ndan 'seçim kanunu' açıklaması: Türkiye, bu cingözlüklere alışkındır

Dervişoğlu'ndan 'seçim kanunu' açıklaması: Türkiye, bu cingözlüklere alışkındır

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, AK Parti ve MHP tarafından Meclis'e sunulan 'Seçim Kanunu' teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, kanun teklifinin asıl amacının gündemi değiştirmek olduğunu söyledi.

AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı 'Seçim Kanunu' teklifi, dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız tarafından okunarak TBMM'ye sunulmuştu.

Kanun teklifinde sandalye dağılımını ciddi oranda değiştirebilecek yasa değişiklikleri yer alırken, ittifak içerisinde yer alan siyasi partilerden barajın altında kalanların Meclis'e milletvekili sokabilmesi de oldukça zorlaşmıştı.

Söz konusu kanun teklifine ilişkin konuşan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, "Anlaşılan önerilen kanun teklifinin, değişiklikleri yönüyle kamuoyunda tartışılmasını arzuluyorlar. Biz Türkiye'nin gerçek gündemini konuşmaya devam edeceğiz" dedi.

"GERÇEK GÜNDEMİ KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Dervişoğlu, seçim barajını yüzde 10'dan 7'ye düşürülmesini öneren kanun teklifinin TBMM'ye sunulmasıyla ilgili, teklifin kamuoyuyla paylaşılmasından itibaren çeşitli tartışmaların yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Anlaşılan önerilen kanun teklifinin, değişiklikleri yönüyle kamuoyunda tartışılmasını arzuluyorlar. Her derde deva televizyon yorumcuları ve köşe yazarları diledikleri tartışmaları yapsınlar. Biz yapay tartışmalarla meşgul olmayacak ve Türkiye'nin gerçek gündemini konuşmaya devam edeceğiz."

"TÜRKİYE, BU CİNGÖZLÜKLERE ALIŞKIN"

Teklifte yer alan bazı maddelere dikkat çeken İYİ Partili Dervişoğlu, geçmişte yapılan bazı 'Seçim Kanunu' değişikliklerini hatırlattı.

Dervişoğlu, seçim kurullarının oluşturulması, seçim yasaklarıyla ilgili hükümler, seçmen kütüklerinin oluşturulması, muhtarlık seçimleriyle ilgili çeşitli hususlara ilişkin şunları kaydetti:

"Bizim tarafımızdan bakıldığında birtakım siyasi cingözlükler içeriyor ama herkes müsterih olsun; Türkiye bu cingözlüklere ziyadesiyle alışkındır. Defalarca söyledim; kanun yapma gücü ve yetkisini iktidarlarını sürdürmeye yönelik bir silaha dönüştürmeye kalkışanların, siyasi akıbetleri herkesin malumudur. Buradan tekrar uyarıyorum; elinizdeki gücü bir silah olarak görmekten vazgeçin. Unutmayın ki hiçbir silah sahibine sadık değildir, gün gelir sahibini vurur" diye konuştu. gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, seçim barajını yüzde 10'dan 7'ye düşürecek olan 'Milletvekili Seçimi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin TBMM'ye sunulmasıyla ilgili "Teklif, kamuoyuyla paylaşıldığından itibaren de çeşitli tartışmalar yaşanıyor. Anlaşılan önerilen kanun teklifinin, değişiklikleri yönüyle kamuoyunda tartışılmasını arzuluyorlar. Her derde deva televizyon yorumcuları ve köşe yazarları diledikleri tartışmaları yapsınlar. Biz yapay tartışmalarla meşgul olmayacak ve Türkiye'nin gerçek gündemini konuşmaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN