DEVA Partili Avşar'dan konut fiyatlarındaki artışa tepki: İktidar konut ihtiyacını erişilemez hale getirdi

DEVA Partili Avşar'dan konut fiyatlarındaki artışa tepki: İktidar konut ihtiyacını erişilemez hale getirdi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, konut fiyatlarında yaşanan artışa "Milletimizin barınma hakkını yatırım aracı haline dönüştüren iktidar, sözde teşvik paketleri ve beceriksiz yönetimiyle konut ihtiyacını erişilemez hale getirmiştir" açıklamasıyla tepki göstererek iktidarın konut ihtiyacını erişilemez hale getirdiğini vurguladı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar, Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatlarının bir yılda yüzde 110 artmasına tepki gösterdi.

Konut hakkını en temel insani hak olarak gördüklerini belirten DEVA Partili Cem Avşar, iktidarın, teşvik paketleri ve beceriksiz yönetimiyle beraber konut ihtiyacını erişilemez hale getirdiğini vurguladı.

Avşar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“DEVA Partisi olarak konut hakkını en temel insani hak olarak görüyoruz. Bu sebeple konutun ticari bir yatırım aracına dönüşmesinin önüne geçeceğiz. Sosyal devletin gereği olarak dar gelirli ailelerimizin konut sahibi olmalarını kolaylaştıracağız. Dar gelirli vatandaşlarımız için bir yandan kira öder gibi makul taksitlerle ev sahibi olabilmeleri hedefiyle sosyal konut projeleri başlatacağız. Yapacağımız sosyal konut projeleri ve teşviklerle evsiz aile, yurtsuz öğrenci bırakmayacağız. AK Parti iktidarına önerimiz, krizlerin derinleştiği bugünlerde gerçekten bir teşvik yapmak istiyorlarsa, ülke yönetimini DEVA kadrolarına teslim etmeleri milletimiz için en büyük teşvik olacaktır.

İKTİDAR KONUT İHTİYACINI ERİŞİLEMEZ HALE GETİRDİ

"Belirli şartları sağlayanlara yüzde 0,99 faizle ayda 28 bin 555 lira geri ödeme ile 10 yıl vadeli 2 milyon lira kredi teşvik paketi sundu. Belli ki kendini halktan soyutladıkları için satın alma gücünden haberleri yok. Aksi takdirde milletimizle alay ediyorlardır. Çünkü verilen teşvik paketinin aylık vadesi yaklaşık 7 asgari ücret kadar. Üstelik iktidar, sözde teşvik paketini açıkladıktan sonra konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Özrü, kabahatini aşar hale gelmiştir. Milletimizin barınma hakkını yatırım aracı haline dönüştüren iktidar, sözde teşvik paketleri ve beceriksiz yönetimiyle konut ihtiyacını erişilemez hale getirmiştir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN