Görme engelli DEVA Partisi aday adayı Samet Fidan: Hak ettiği yeri bulamayanlar için savaşacağım

Görme engelli DEVA Partisi aday adayı Samet Fidan: Hak ettiği yeri bulamayanlar için savaşacağım

DEVA partisinden milletvekili aday adayı olan görme engelli avukat Samet Fidan, engelliler gibi siyasette hak ettiği yeri bulamayan kitlelerin sesini duyurmak için siyasete atıldığını ve bunu en iyi DEVA Partisi’nin sağladığını söyleyerek gerçekleştirmek istediği hedeflerini anlattı.

14 Mayıs genel seçimleri için start verilmesinin ardından tüm partiler listelerini oluşturmaya başladı. DEVA Partisi’nden milletvekili aday adayı olan avukat Samet Fidan da bunlardan biri.

‘OTURUP ŞİKAYET ETMEK YERİNE SİYASETE ATILMAK İSTEDİM’

Diyarbakır’da 1988 yılında doğan Samet Fidan, 2009 ÖSYS Sözel 2 puan türünde Diyarbakır 1.si olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde hukuk fakültesine yerleşti. Kısa sürede deneyimli bir avukat olan Fidan siyasete adım atmaya karar verdi. Gezi olaylarının ardından apolitik olduğunu belirten Fidan, pandemide yaşadığı mali krizlerden sonra devletin yetersiz kaldığını fark ettiğini dile getirdi.

asss.jpg

Kırılma noktası yaşadığını belirten Fidan, siyasete o zaman atılmak istediğini anlatarak, “Gelinen bu noktada problemin liyakat sahibi insanların siyasetten çekilmelerinden kaynaklandığını tespit ettim. Siyaset vasıfsız kişilerin ihale, rüşvet, yolsuzluk, nepotizm sahasına dönüşmüştü. Oturup şikayet etmek yerine neyi değiştirebileceğimi düşündüm ve siyasete girmeye karar verdim” dedi.

NEDEN DEVA PARTİSİ?

Siyasete girmek istedikten sonra kendisine en yakın gördüğü partinin DEVA olduğunu belirten Fidan, bunun sebebi olarak “DEVA tüzüğünde gençlik, cinsiyet, engelliler gibi siyasette hak ettiği yeri bulamayan kitleler için zorunlu kontenjanlar tesis edilmiş olması gerçekten çok önemliydi. Deva Partisi’nin bu açıdan öncü niteliğinde olduğunun altını çizmezsek haksızlık olur” notunu düştü.

Fidan siyasete atıma sürecini şöyle anlattı:

“Devanın programını incelediğimde liberal damarıma hitap eden öncü ve reformist bir programla karşılaştım. Ayrıca ben devaya katılıncaya kadar deva partisine katılımların önemli bir kısmının daha önce siyaset yapmamış insanlardan oluşması da önemliydi. Zira siyasi deformasyonun getireceği aynılaşmanın ötesinde bir parti ile karşı karşıyayız.

Tüm partiler gibi Deva Parti’si de iktidar olmak için kurulmuş olmasına rağmen politikalarında ve ilkelerinde popülizme kaçmadan idealist bir duruşla yoluna devam ediyor. Bir lider partisi değil kadro partisi olarak oluşmuş olması ve ortak akıl ile istişareye oldukça önem vermesi Deva Partisi’nin en değerli özelliklerinden. Dolayısıyla bu sebeplerden Deva Partisinde siyasi hayatıma başladım.”

'AŞAĞILANAN TÜM KESİMLER İÇİN MÜCADELE ETMEK HEDEFİM'

Toplumda hak ettiği değeri görmeyen engelliler, gençler, kadınlar için çaba sarf edeceğini dile getiren Fidan, “Çözüm üretmek için, siyasetin dürüstçe yapılabilmesi için çocuklar, engelliler, ayakta kalmaya çalışan işletme sahipleri, parasının alım gücü durmadan düştüğü için mutsuz yaşayan sabit gelirliler, öğrenciler, gençler, kadınlar, bu ülkede bugüne kadar hükümetin işine gelince kullandığı işine gelmeyince aşağıladığı tüm kesimler için mücadele etmek ve çözüm üretmek için aday adayı olmaya karar vermiştim.

Bu meselelere ilişkin söyleyeceklerimin yanına bir de deprem döneminde yaşadığımız ve hepimizin malumu olan liyakatsiz politikalar da eklendi. İşte bu cinayetlerin bir daha yaşanmaması için, ilkeli ve dürüst siyaset yapıldığında daha huzurlu bir toplumda yaşanabileceğini düşündüğüm için aday adayı oldum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN