DEVA Partisi AFAD’a yapılan 115 milyar liralık bağışın akıbetini sordu

DEVA Partisi AFAD’a yapılan 115 milyar liralık bağışın akıbetini sordu

DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasıyla toplanan 115 milyar liranın akıbetini sordu. Yeneroğlu, AFAD'a sadece 84 milyar 400 milyon liranın yatırıldığının açıklanmasının ardından kayıp olan bağış için Süleyman Soylu’ya “Ne kadar bağış toplandı, bağışlar herhangi bir kuruma aktarıldı mı, bağışların ne kadarı deprem bölgesinde kullanıldı?” sorularını yöneltti.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.6 ve 7.7’lik depremlerin ardından Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, ATV, Fox TV, TRT 1 ve TV8 ortak yayınında ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasıyla bağışlar toplandı.

Toplamda 115 milyar 146 milyon 528 bin liranın toplandığı bağış kampanyasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Bugüne kadar AFAD'a yatırılan paranın tutarı 84 milyar 400 milyon” diyerek kafaları karıştırdı. Toplanan paranın yaklaşık 31 milyar lirasının söylendiği gibi yatırılmamış olması gündeme oturdu.

DEVA PARTİSİ SORDU: BAĞIŞLAR NEREDE?

Bağışlanan paraların akıbeti tartışılırken DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Fuat Oktay’ın, sadece 84 milyar 400 milyon TL’lik kısmının AFAD’a yatırıldığını söylemesi üzerine Yeneroğlu, 115 liralık bağışın akıbetine ilişkin Soylu’ya 5 soru yöneltti:

‘NE KADAR BAĞIŞ TOPLANDI?’

1. “Türkiye Tek Yürek Kampanyası” kapsamında ne kadar bağış toplanmıştır? Bağışların bugün itibariyle ne kadarı ödenmiştir?

2. Canlı yayına bağlanıp bağış yapacaklarını belirten ancak söz verdikleri tutarda bağışı yapmayan kişi ve kurumlar kimlerdir?

‘BAĞIŞLAR HERHANGİ BİR KURUMA AKTARILDI MI?’

3. Şu ana kadar toplanan bağışlar herhangi bir kuruma aktarılmış mıdır? Aktarılmışsa hangi kurumlara ve ne kadarı aktarılmıştır?

‘BAĞIŞLARIN NE KADARI DEPREM BÖLGESİNDE KULLANILDI?’

4. Aktarılan bağışların bugüne kadar ne kadarı deprem bölgesinde kullanılmıştır? Kullanıldı ise bu bağışlar ile hangi çalışmalar yapılmıştır?

5. AFAD resmî web sitesinde 2021 ve 2022 yıllarına ait Finansal Tablolar ve Mali Veriler neden yayınlanmamaktadır?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN