DEVA Partisi'nden Bahçeli'ye 'tebrik'

DEVA Partisi'nden Bahçeli'ye 'tebrik'

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AYM hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Yargıya bakış açısını açık bir şekilde ifade ettiği için Bahçeli'yi 'tebrik' eden Yeneroğlu, TCK 301. madde suçunun işlendiğini söyledi.

DEVA Partisi Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Anayasa Mahkemesi (AYM) hakkındaki sözleri nedeniyle suç işlediğini söyledi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş kararları nedeniyle AYM'yi hedef almış ve kurumun 'terörle mücadeleye' zarar verdiğini öne sürerek kapatılma çağrısını tekrar etmişti.

Bahçeli, "Sorarım sizlere, Anayasa Mahkemesi kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı kaybolsun? Anayasa Mahkemesi kapanmasın da terörle mücadeleye sünger mi çekilsin?" ifadelerini kullanmıştı.

Yeneroğlu, Bahçeli'nin Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde yer alan 'devletin yargı organlarını alenen aşağılama suçu' işlediğini belirterek sosyal medya hesabından "Devlet Bahçeli Anayasa Mahkemesi'ni alenen aşağılayarak TCK 301'e göre suç işlemekte. Bakalım hukuk devletinin gereğini yapacak bir savcı çıkacak mı?" sorusunu sordu.

Yeneroğlu, paylaşımının devamında Bahçeli'nin sözlerinin yargıya bakış açısını yansıttığını kaydetti ve 'açık sözlülüğü' nedeniyle tebrik etti.

DEVA Partili Yeneroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın, Bahçeli'nin hukuk devleti anlayışına göre Anayasa Mahkemesi'ni kapatmak terörle mücadelenin gereği...

Bağımsız yargıdan anladığı da zaten emir erliğiydi... Bu iktidarın hukuktan anladığını iyi özetlemiş. Bu açık sözlülüğünden dolayı kendisini tebrik ederim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN