DEVA Partisi'nden 'sansür yasası' tepkisi: Tarih kitapları sansürcü olduğunuzu yazacak

DEVA Partisi'nden 'sansür yasası' tepkisi: Tarih kitapları sansürcü olduğunuzu yazacak

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, TBMM’de kabul edilen sansür yasasına tepki göstererek “Herkesi cesarete çağırıyorum. Asla baskıya boyun eğmeyin. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla, dostlarınızla, ailenizle, takipçilerinizle, paylaşmaktan asla çekinmeyin. Gerçekleri yazmaktan hiçbir zaman korkmayın. Türkiye, Kuzey Kore olmayacak” derken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’ye yönelik “Tarih kitapları sansürcü olduklarını yazacak” dedi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen, muhalefetin "sansür yasası" olarak tanımladığı "dezenformasyonla mücadele yasası" ile ilgili konuştu. Şahin, yasanın kötü niyetli olduğunu vurgulayarak tepki gösterdi.

İdrid Şahin, partisinin genel merkezinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Getirdikleri Sansür Yasası’yla 85 milyonu susturmak istiyorlar. Ama başaramayacaklar. Her şeye rağmen bas bas bağıracağız. Gerçekleri haykıracağız. Biz bu sansürcü zihniyeti tanımayacağız.

'YENİ BİR SUÇ TİPİ UYDURUYORLAR'

21. yüzyılda Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli, toplumun nefesini kesmek istiyor. Adaletsiz bir seçimin yollarını döşüyorlar. Yeni bir suç tipi uyduruyorlar. Neymiş? Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak suç olacakmış. Pardon da bunu kim belirleyecek? Yanıltıcı bilginin ne olup olmadığına kim karar verecek? Mesela TÜİK, Beştepe’den aldığı talimatla, her ay halkı yanıltıcı enflasyon bilgisini alenen yayıyor. İnsanların yoksullaşmasına sebep oluyor. Onlara bir şey olacak mı? Elbette olmayacak.

'ERDOĞAN VE BAHÇELİ, ÖZGÜR TÜRKİYE İSTEMİYORSUNUZ'

Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli; gelin, eğri oturup doğru konuşalım. Size, sizin hakkınızda, yanıltıcı olmayan bilgiler vereyim. Çok iyi bildiğiniz gerçekleri herkese anlatayım. Siz, özgür bir Türkiye istemiyorsunuz. Siz, gençlerin dilediği gibi yazmasından, özgürce kendilerini ifade etmesinden korkuyorsunuz.

'SOSYAL MEDYAYI ÜLKEDEN KOVMAK İSTİYORSUNUZ'

Siz, bizim sosyal medyamızı boğmak istiyorsunuz. Siz, ülkemizin dünyadan kopmasını istiyorsunuz. Siz, Türkiye’nin ekonomisiyle, hukuk sistemiyle, her şeyiyle içe kapanmasını istiyorsunuz. Siz özgür bir toplum istemiyorsunuz. Siz, sosyal medya platformlarını, Twitter’ı, Facebook’u, Instagram’ı Türkiye’den kovmak istiyorsunuz. Gerçekleri yazan gazetecileri hapse tıkmak isteyen sizsiniz. Siz, gerçekleri yazan internet sitelerini susturmak isteyenlersiniz. Siz, fikirlerden korkuyorsunuz, fikirlerden. Fikirlere kurşun sıkıyorsunuz.

'TARİH SANSÜRCÜ OLDUĞUNUZU YAZACAK'

Bu Sansür Yasası rezaleti asla unutulmayacak. Yüz yıllarca hatırlanacak. Tarih kitapları Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli’nin sansürcü olduklarını yazacak. Yasakçı olduklarını yazacak. Bir de tarih kitapları yasaklara direnenleri yazacak. Bizleri yazacak. Biz, demokrasimize ve özgürlüğümüze düşkün insanlarız. Onun için korkmuyoruz.

'ASLA BASKIYA BOYUN EĞMEYİN'

Ben bugün herkesi DEVA Partisi adına cesarete çağırıyorum. Asla baskıya boyun eğmeyin. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla, dostlarınızla, ailenizle, takipçilerinizle, paylaşmaktan asla çekinmeyin. Gerçekleri yazmaktan hiçbir zaman korkmayın. Ülkemiz gelişecekse, emin olun, özgürlük sayesinde gelişecek. Türkiye, Kuzey Kore olmayacak. Biz buna izin vermeyeceğiz. İnsanımız umutlu olsun, değişim yakın.”

'BUGÜN BU POZU VERENLER YARIN İNSAN İÇİNE ÇIKAMAYACAK'

Yasanın kabul edilmesinin ardından AK Partili ve MHP’li milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde verdiği hatıra fotoğrafını gösteren Şahin, ayrıca “Ülkemizi rezil eden, demokrasimizi amatör kümeye düşüren Sayın Erdoğan’ı ve Sayın Bahçeli’yi sandıkta yeneceğimiz güne az kaldı. Sandıktan kaçış yok. Sansür yasası 1 Nisan’da yürürlüğe girecek. Şakası yok. Ama millet de seçim günü şaka yapmayacak. Bir devri ciddi ciddi kapatıp, mutlu yarınlarla buluşacak. İşte bugün bu pozu verenler, yarın utancından insan içine çıkamayacak” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN