DEVA'dan RTÜK'e toplantı öncesi çağrı: Gerçekleri sakın karartmayın

DEVA'dan RTÜK'e toplantı öncesi çağrı: Gerçekleri sakın karartmayın

DEVA Partili Sanem Oktar, deprem felaketinin ardından yapılan yayınları değerlendirmek üzere yarın bir toplantı düzenlemeye hazırlanan RTÜK'e, "Ceza dosyaları ile haber alma özgürlüğünü kısıtlamayın. Gerçekleri sakın karartmayın" çağrısında bulundu.

DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depreme ilişkin yayınlarını değerlendirmek üzere yarın bir toplanacak olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) seslendi.

"Acıları, soru işaretlerini ve özgür tartışmayı gizlemenin sorumluluğu bir ömür boyu peşinizi bırakmaz" sözleriyle seslenen Oktar, halka gerçekleri gösteren televizyon yayınlarla ilgili toplanacağını söyleyen RTÜK'e şu çağrıyı yaptı:

'HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAYIN'

“RTÜK’e çağrı yapıyorum. İnsanların gerçekleri bilmesini, öğrenmesini engelleyecek caydırıcı bir niyet varsa bundan vazgeçin. Ceza dosyaları ile haber alma özgürlüğünü kısıtlamayın. Gerçekleri sakın karartmayın. Gerçekleri toprağın altına gömmeyin. İnsanların acılarını, deprem sürecindeki soru işaretlerini, ülkemizi bu acıların tekrar etmesinden kurtaracak olan özgür tartışma ortamını gizlemenin sorumluluğu bir ömür boyu peşinizi bırakmaz. Gerçeği karartmanın vebali çok ağırdır. Haberler ve fikirler cezalandırılamaz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN