DİSK-AR açıkladı: Gerçek işsiz sayısı 3,1 milyon değil

DİSK-AR açıkladı: Gerçek işsiz sayısı 3,1 milyon değil

TÜİK'in açıkladığı son rakamlara göre işsizlik oranı yüzde 8,5'ten yüzde 9'a geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 22,7 seviyesine yükseldi. DİSK-AR'ın yayımladığı İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu'nda ise gerçek işsiz sayısının 3,1 milyon değil, 8,7 milyon olduğu belirtildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı kasım ayı İşgücü İstatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, işsiz sayısı 2023 yılı kasım ayında bir önceki aya göre 115 bin kişi artarak 3 milyon 116 bin kişi oldu

DİSK-AR'ın TÜİK verilerinden yararlanarak yapılan hesaplamalarına göre, mevsim etkisinden arındırılmış geniş tanımlı işsiz sayısı ise Kasım 2023’te 8 milyon 671 bin kişi olarak gerçekleşti.

GENİŞ TANIMLI İŞSİZ SAYISI 8,6 MİLYON

DİSK-AR İşsizlik ve İstihdamın Görünümü Raporu'nda son 1 yılda geniş tanımlı işsiz sayısının 795 bin artarak 7,8 milyondan 8,6 milyona yükseldiği belirtildi.

Raporda Kovid-19 salgını sonrası geniş tanımlı işsizlik oranının 4,3 puan, geniş tanımlı işsiz sayısının ise 2 milyon 285 bin kişi arttığı ifade edildi.

2,7 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALAMADI

İŞKUR'un Kasım 2023 verilerine göre ise bu ayda işsizlik ödeneği alabilenlerin sayısı 370 bin civarında olduğu belirtilen raporda, smi işsizlerin sadece yüzde 11,9’u işsizlik ödeneği alabildi. 2,7 milyondan fazla işsizin işsizlik ödeneği alamadığı belirtildi.

Türkiye’de de kadın işsizliği erkeklere kıyasla oldukça yüksek seyretmeye devam ettiği belirtilen raporda, Kasım 2023’te mevsim etkisinden arındırılmış dar tanımlı işsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,5 iken kadınlarda yüzde 11,8 olarak gerçekleştiği belirtildi.

Geniş tanımlı işsizlik (âtıl işgücü) erkeklerde yüzde 18, kadınlarda ise yüzde 30,8 olarak hesaplandı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN