Diyarbakır Barosu'na '1915' soruşturması

Diyarbakır Barosu'na '1915' soruşturması

Diyarbakır Barosu hakkında 1915 olayları ile ilgili yayınladıkları bildiri sonrası soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Barosu yönetimi hakkında soruşturma başlattı.

'Büyük felaketin acısını paylaşıyoruz' başlığı altında 24 Nisan ile ilgili bildiriyi yayınlayan Diyarbakır Baro Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Diyarbakır Barosu'nun hazırladığı bildiride ifadeleri kullanılmıştı: "Diyarbakır Barosu olarak; Ermeni toplumuna karşı işlenen ve inkâr edilen suçun utancıyla yüzleşme, işlenen suçların delillerinin ortaya çıkarılması ve yeryüzüne dağılmış Ermeni komşularımızın ruhlarının huzura ermesi için "hakikatin açığa çıkarılması" sürecinin başlatılması çağrısında bulunuyoruz.

Diyarbakır Barosu bir hukuk örgütü olmanın sorumluluğuyla; söz konusu dönemde yaşananların ve kardeş Ermeni Halkına uygulanan vahşete ilişkin hakikatin ortaya çıkması adına elinden geleni yapmaya hazırdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN