Soylu'dan İHD ve HDP'ye 'soykırım' tepkisi

Soylu'dan İHD ve HDP'ye 'soykırım' tepkisi

İçişleri Bakanı Soylu, İHD ile HDP'nin 1915 olayları ile ilgili yaptıkları açıklamalara Twitter'dan tepki gösterdi: Hem İHD hem HDP, millet ve tarih karşıtlığında birlikteler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İnsan Hakları Derneği (İHD) ile HDP'nin 1915 olaylarına yönelik açıklamaları ile ilgili açıklama yaptı. 

Twitter'dan paylaşım yapan Soylu şunları kaydetti: "Sözde İnsan Hakları Derneği (İHD) ve HDP, 'Soykırımı tanıyın, af dileyin ve tazmin edin' demiş. Hem İHD hem HDP, millet ve tarih karşıtlığında birlikteler. Tarihe not düşelim istedik..." 

NE OLMUŞTU?

HDP, 24 Nisan 1915 olayları ile ilgili bugün yaptığı açıklamada 'Ermeni Soykırımı utancıyla yüzleşin' çağrısı yapmıştı.

HDP'den yapılan açıklamada şunlar kaydedilmişti: "24 Nisan 1915 günü, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin örgütü Teşkilat-ı Mahsusa tarafından 250 Ermeni aydın ve siyasetçi evlerinden alınarak zorla sürgüne gönderildi ve katledildi.

Bu tarih, Ermeni Soykırımı’nın başladığı gün oldu. Ermeni halkı, binyıllardır yaşadığı anayurdundan sürülerek, büyük oranda katledildi. Anadolu Hristiyansızlaştırıldı. Soykırım neticesinde mülkiyet ve kültürel varlık kamu iradesiyle el değiştirdi.

Türkiye Ermeni Soykırımı ile 106 yıldır yüzleşmedi. Yüzleşilmeyen suç tekrarladı, yüzleşilmeyen suç, bugünlere taşındı. Büyük suç cezasız kaldı, ayrımcılık ve nefret suçları sıradanlaştı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN