Doğu'nun gizli güzelliği! Son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı: Dünyanın dört bir yanından akın ediyorlar

Doğu'nun gizli güzelliği! Son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı: Dünyanın  dört bir yanından akın ediyorlar

Havaların ısınmasıyla tatil için yeni rotalar çizerken doğu bölgesinde suyun akışını izlemek isteyenler rotasını o yöne çevirdi! Doğunun gizli güzelliğine dünyanın dört bir yanından akın ettiler! Son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı...

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde son üç gündür devam eden sağanak yağışlar, doğanın canlanmasına ve şelalelerin coşmasına sebep oldu. Aşağıdere köyünde bulunan ve 30 metre yüksekliğindeki dev şelalenin debisi yağmurların etkisiyle arttı. Bu durum, bayram tatili sürecinde bölgeye gelen ziyaretçilerin ilgisini çekti.

SON 10 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ULAŞTI

Şırnak’ta dev şelaleye akınlar başladı

Beytüşşebap ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağıdere köyündeki şelalenin coşkusu, son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum, bölge halkı ve turistler tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle, ilçenin geçmişte terör olaylarıyla gündeme gelmesine rağmen, şimdi güvenli ve huzurlu bir ortamın hakim olmasıyla keşfedilmeyen bölgelerde piknik yapma ve doğanın tadını çıkarma fırsatı bulundu.

Şelalelerin coşmasıyla birlikte, ilçenin doğal güzellikleri baharın gelmesiyle daha da göz alıcı hale geldi. Yüksek dağlarla çevrili ilçede, yağışların etkisiyle birçok bölgede şelalelerin coştuğu görüldü. Bu durum, hem yerli halkın hem de yurt dışından gelen turistlerin ilgisini çekti. Özellikle Aşağıdere şelalesi, yeşeren heliz otu ile kartpostallık manzaralar sunarak ziyaretçilerini büyüledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN