Dolar için korkutan tahmin! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin geldi: Dolar o rakamı bulabilir

Dolar için korkutan tahmin! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den bomba tahmin geldi: Dolar o rakamı bulabilir

Dolar borcu olanlar yandı! Uzman isim korkutan tahminini açıkladı: Dolar o rakamı bulabilir! Bomba tahminin ardından dolar yatırımı yapanların eli ayağı bir birbirine dolandı! Selçuk Geçer dolarla ilgili tahminlerini detaylı bir şekilde paylaştı. İşte Geçer’in korkutan tahmini...

Türkiye'nin önde gelen ekonomistlerinden Selçuk Geçer son açıklamalarıyla ses getirdi. ABD'den gelecek haberler, küresel piyasalar için kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Geçer, doların yakın zamanda 45 lirayı görmesini beklediğini söyledi.

İNDİRİM BEKLENTİLERİ ERTELENDİ

ABD'den gelecek olan haberlerin 1 Kasım'da yapılacak toplantıda faiz artırma olasılığını yüzde 25 - 26 civarında tuttuğunu ifade eden Geçer, bu durumun 25 baz puanlık bir artışa işaret ettiğini belirtti. Ayrıca, daha önce Mayıs ve Haziran aylarında indirim beklentileri olduğunu ancak bunun Eylül 2024'e ertelendiğini aktardı.

DOLAR YENİDEN YÜKSELİŞTE

dolar-ne-kadar-depo-1.webp

Dolar/TL kuru, Filistin - İsrail arasındaki savaşın etkisiyle yükseliş trendine girdi. Selçuk Geçer'e göre, ABD'deki tarım dışı istihdam verisinin beklentinin üzerinde gelmesi ve işsizlik oranlarının sabit kalması, dolar kurunda yukarı yönlü bir harekete neden olabilir. Ayrıca, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından faiz artırım kararının da artık kaçınılmaz olduğuna işaret etti.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ DAHA YAKINDAN İNCELENMELİ”

Morgan Stanley'in raporundaki verilere yönelik değerlendirmelerde bulunan Geçer, doların neden 45 liraya çıkabileceğini açıkladı. TL'nin gerçek değerinin çok daha yüksek olduğunu ve bu seviyenin ulaşılması gerektiğini belirten Geçer, Türkiye ekonomisinin daha yakından incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN