Bankada bu tutarın üzerinde doları olanlar dikkat! Bankalardan yeni teklif geliyor: Alamayanlar çatlayacak

Bankada bu tutarın üzerinde doları olanlar dikkat! Bankalardan yeni teklif geliyor: Alamayanlar çatlayacak

Bankada bu tutarın üzerinde dolarınız varsa dikkat! Bankalardan, dolar sahipleri için yeni teklifler gelmeye başladı! Alamayanlar pişman olabilir. İşte haberin detayları...

Merkez Bankası (TCMB), son dönemde yaşanan ani kur yükselişlerinin önüne geçmek ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemini boşaltmak amacıyla atılacak yeni bir adımı hayata geçiriyor. TCMB, 1 milyon liranın üzerindeki dövizden dönüşümlü KKM sahiplerine rekor bir mevduat faizi sunma kararı aldı.

KLASİK İKTİSAT ÇİZGİSİNE YAKIN ADIMLAR

tcmbden-bir-faiz-artirimi-daha-1.jpg

TCMB, yeni yönetimi ile birlikte klasik iktisat çizgisine yakın uygulamalara yönelerek, ulusal ve uluslararası finans kuruluşlarının güvenini yeniden kazanmayı amaçlıyor. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yeni TCMB Başkanı Erkan'ın koordineli çalışması, parasal sıkılaşma politikalarının Haziran ayında uygulanmasına yol açtı.

DÖVİZDEN DÖNÜŞÜMLÜ KKM SAHİPLERİNE REKOR MEVDUAT FAİZİ

Enflasyonun baskılanması ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla faiz silahını kullanan TCMB, aynı zamanda KKM uygulamasından çıkışları teşvik etmek için de çaba sarf ediyor. Bankalar, KKM'deki erimenin hızlandırılması ve TL mevduat hedeflerinin yakalanması için 1 milyon liranın üzerindeki dövizden dönüşümlü KKM sahiplerine rekor bir mevduat faizi sunma kararı aldı.

FAİZ ARTIŞLARINA SINIRLAMA

Ülkede yıl sonu enflasyonun yüzde 70'e yaklaşmasıyla birlikte TCMB'nin faiz artırımlarında sınırlamalara gidildi. Merkez Bankası, enflasyonla mücadele etmek için politika faizlerini doğrudan yüzde 50'nin üzerine çekemeyince, alternatif yolları denemeye başladı. TCMB, bankalara örtülü olarak "mevduat faizlerini yükseltin" talimatı vererek, yüksek enflasyonla başa çıkmaya çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN