Dolara yatırım yapanın avuçları bomboş kalacak! İslam Memiş "Aralık" diyerek uyardı: Onu alan cebini dolduracak

Dolara yatırım yapanın avuçları bomboş kalacak! İslam Memiş "Aralık" diyerek uyardı: Onu alan cebini dolduracak

Dolara yatırım yapanların avuçları boş kalacak! Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Aralık" diyerek yatırımcıları uyardı! Onu alan kazancını katlayacak...

Finans analisti İslam Memiş, önemli yatırım fırsatları ve beklenen gelişmeler konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Borsa, dolar, altın ve gümüş gibi önemli finansal araçlara yönelik öngörülerde bulunan Memiş, yatırımcılara çeşitli stratejiler önerdi.

Borsa İstanbul 100 Endeksi'nin mevcut durumu hakkında konuşan Memiş, endeksin 7959 puanda olduğunu ve geçen hafta belirttiği 8000 puan rakamının hala geçerli olduğunu vurguladı. 8150 puan direncini önemle takip etmeleri gerektiğini belirten analist, 8000 üzerinde kalıcılığın önemli olduğunu ifade etti.

2024 YILINDA DOLAR 30 LİRADAN BAŞLAYACAK

dolar-tl-turk-lirasi-0000.webp

Dolar ve TL kuruyla ilgili tahminlerini paylaşan Memiş, doların TL bazında hareket edeceğini ve yatırımcılara dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Yıl sonu hedefinin 29.70 lira olduğunu söyleyen analist, 2024'te ise 30 liradan başlayarak yüksek seviyelere çıkabileceğini öngördü. Doların diğer yatırım araçlarına göre daha az kazandıran bir para birimi olduğunu vurgulayan Memiş, dolar biriktirmenin yanlış bir tercih olabileceğini belirtti.

ALTIN VE GÜMÜŞTE SON DURUM

12186133-1200x675.webp

Altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memiş, ons altının 1968 dolarda olduğunu ve özellikle merkez bankalarının faiz artırım beklentilerinin azalmasıyla 2000 dolar üzerine çıkabileceğini ifade etti. Gram altında ise 1865-1857 destek seviyelerini takip edeceğini belirten analist, yatırımcılara bu dönemde fırsatlar doğabileceğini söyledi.

Gümüş tarafında ise ons gümüşte satışların olduğunu belirten Memiş, 23.40 doların destek seviyesi olduğunu ve 24 doların kırılması durumunda 26 dolara kadar çıkabileceğini öngördü. Gram gümüşte ise 21.58 seviyesinin varlığını belirten analist, 20.80 destek seviyesinin devamında 24 lirayı hedefleyen bir trendin olabileceğini ifade etti.

GÜMÜŞ ALAN ARALIK AYINDA KAZANACAK

16461699-1200x675.webp

Gümüşün, gram altını tahtından edebilecek bir performans sergileyebileceğini belirten Memiş, bu konuda aralık ayının önemli olacağını dile getirerek, "Gram tarafında 21.58 seviyesi var. Devamında 20.80 destek seviyesi var. 24 lirayı hedef alan bir trend var. Gram altını tahtından edecek bir trendi olacak. Aralık ayında gümüşün performansının ne kadar pozitif olduğunu görmüş olacağız. Son sözü gümüş söyler ve aralık ayına yaklaşıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN