Dolarda fırtına kopacak! Bu sefer ağızları açık bırakacak... Selçuk Geçer o rakamı açıkladı

Dolarda fırtına kopacak! Bu sefer ağızları açık bırakacak... Selçuk Geçer o rakamı açıkladı

Tanınmış ekonomist Selçuk Geçer, dolar sahiplerini ilgilendiren bir açıklama yaptı. Geçer, doların kısa sürede rekor seviyelere ulaşacağına dair öngörülerini paylaştı...

Tarım dışı istihdam, beklenen verilerin 2 katı üzerinde geldi ve 336 bin olarak açıklandı. İşsizlik oranı 3.8'de sabit kaldı,” diyen Geçer, ABD iş piyasasının güçlenmeye devam ettiğini belirtti. Bu durumun, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına yol açacağına dikkat çekti.

Ekonomist Geçer, ABD'nin faiz artıracağının işaretlerini verdi. “İşsizlik piyasası bize bu durumu net bir şekilde gösteriyor,” ifadesini kullandı ve uluslararası piyasaların gerilediğine dikkat çekti.

1-005.jpg

DÖVİZ PİYASASI İÇİN ÖNGÖRÜLER

Geçer, dövizdeki yukarı yönlü hareketi öngörerek, "Dolar yukarı gider, Euro aşağı yönlü hareket eder ve dolar/Euro paritesi tekrar 1'in altını zorlayabilir,” dedi.

TÜRKİYE'NİN İHRACAT STRATEJİSİ

Türkiye'nin ihracatının artbilmesi için dolar kuruyla oynama gerekliliğini vurgulayan Geçer, dolar/TL'nin mevcut seviyelerde tutulmaması gerektiğini belirtti.

ULUSLARARASI YATIRIM BANKALARININ GÖRÜŞLERİ

“Morgan Stanley'den bir yetkilinin 'Türk lirası yeterince değer kaybetti' şeklindeki açıklamalarıyla ilgili dikkatli olunmalı,” uyarısında bulunan Geçer, bazı uluslararası yatırımcıların pozisyonlarına göre konuştuğunu belirtti.

2-003.jpg

DOLAR KURU İÇİN ÇARPICI TAHMİN

Geçer, dolar kurunun 27 lira seviyesinin aşırı değerli olduğunu ifade ederek, “Türk lirasının şu anda dolar karşısında en az 45 lira olması gerekiyor,” dedi.

Selçuk Geçer, 2024 yılının ilk çeyreğinde dolar/TL paritesinde yaşanacak rekor yükselişin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, bu yükselişin 2018 yılından bu yana biriken enflasyonun bir sonucu olacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN