Korkutan yangın, sabaha karşı merkez Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi’nde yer alan Hurdacılar Sitesi’ndeki depoların bulunduğu alanda çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Üç deponun bulunduğu alanda, geri dönüşüm tesisine ait orta bölümde çıkan yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Plastik ham maddelerin tutuşması nedeniyle yoğun kara duman oluşurken, dumanlar kentin birçok noktasından görüldü. Yangının diğer depolara sıçramaması için ekipler yoğun çaba sarf etti.

YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR
Söndürme çalışmalarına İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları (TOMA) da destek verdi. Ekiplerin, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü öğrenildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için ise kontrol altına alındıktan sonra inceleme başlatılacağı bildirildi.
