Dünyayı sarsan 5G teknolojisini bakın kim bulmuş! Sokak röportajında ortaya çıktı

Dünyayı sarsan 5G teknolojisini bakın kim bulmuş! Sokak röportajında ortaya çıktı

Tüm dünyayı sarsan 5G teknolojisini kimin bulduğunu hiç düşündünüz mü? Herkes 5G teknolojisinin Çin’e ait olduğunu düşünürken, şaşırtıcı gerçek sokak röportajında ortaya çıktı…

ESMAGÜL KOÇAK

39 yıldır Amerika'da yaşayan bir Türk vatandaşı, sokak röportajında yaptığı çarpıcı yorumlarla sosyal medyada gündem oldu. Gurbetçinin Türkiye'ye yönelik eleştirileri, kısa sürede binlerce beğeni ve yorum aldı.

"TÜRKİYE KADAR İNSANINI İSRAF EDEN BİR ÜLKE YOK!"

"Kendine Muhabir" isimli YouTube kanalının sokak röportajına denk gelen gurbetçi vatandaş, Türkiye'deki bilim insanlarına ve yeteneklere yeterince değer verilmediğini savunarak, "Türkiye kadar insanını israf eden bir ülke dünyada yok" dedi.

5G İCADI TÜRK, PARA ÇİN'E: BİLİM İNSANIMIZ ANKARA'DA ÇÜRÜYOR!

Gurbetçi vatandaş, konuşmasının devamında Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin değer üretmemek olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Şu anda kullandığımız teknoloji 5G, değil mi? 5G'yi kim icat etti? Erdal Arıkan Bilkent Üniversitesi'nde profesör, doktor! Benim ev arkadaşımdı Amerika'da MIT'de. Türkiye'de buldu. Sonra ne oldu? Çin makaleyi buldu. Gitti 600 milyon dolar para yatırdı onun makalesine. Çin o işten yarım trilyon dolar para kazandı."

"TÜRKİYE'DE NE PIRLANTALAR VAR AKLIN DURUR!"

Türkiye'nin yetenekli insanları değerlendiremediğini söyleyen gurbetçi, "Türkiye'de ne pırlantalar var aklın durur aklın imanın durur. Devlet başkanından tut da otobüsteki halka kadar kimsenin haberi yok. Partili değilse adamı bilim kuruluna falan bile koymazlar. Türkiye'de mesela dünyanın üç tane en iyi ekonomistlerinden üç tanesi. İki tanesi Harvard'da, bir tanesi MIT'de profesör! Türkiye'de dur dur burada kimseyi veya git mecliste sor. Haberleri bile yoktur bu adamlardan" diyerek sitem etti.

SOSYAL MEDYA İKİYE BÖLÜNDÜ: HAK VERDİ, KARŞI ÇIKTI

Gurbetçi vatandaşın bu sözleri, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar gurbetçinin görüşlerine katılırken, bazıları da Türkiye'de yapılan çalışmaları savunarak karşı çıktı. Tartışma, uzun süre sosyal medyanın gündeminde kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN