Durmuş Yılmaz 'teyakkuzda olun' çağrısı yapmıştı: Öngörüm tutmadı, özür dilerim

Durmuş Yılmaz 'teyakkuzda olun' çağrısı yapmıştı: Öngörüm tutmadı, özür dilerim

İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz, dün gece "Resmi Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" diyerek 'teyakkuzda olunması' çağrısı yapmıştı. Yılmaz, Twitter'dan yaptığı o paylaşımını alıntılayarak, ''Öngörüm tutmadı, özür dilerim'' açıklamasında bulundu.

Eski Merkez Bankası Başkanı İYİ Parti milletvekili Durmuş Yılmaz, ekonomiyle alakalı dün (19 Kasım akşamı) gece yarısı olağanüstü bir şeyin olabileceğine dikkat çekerek, "Bu gece 12.00’dan sonra teyakkuza davet ediyorum, Resmî Gazete’yi takip etmenizi tavsiye ediyorum" açıklamasında bulunmuştu.

Durmuş Yılmaz'ın 'ekonomi açısından olağanüstü bir şey olabilir' demesi merak konusu olmuştu. Merkez Bankası ve döviz rezervleri konusunda değişikler olabileceğine yönelik iddialar sonrası gece Resmi Gazete'de bu konulara ilişkin değişiklikler yayımlanmadı. Yılmaz, Twitter'dan o sözlerine açıklık getirerek özür mesajı yayımladı.

Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

1.Herhangi bir kulis bilgim ve duyumum yoktu. Sadece bugüne kadar MB yönetiminde yapılan değişikliklerin piyasaların kapalı olduğu hafta sonu gece saat 12.00 den sonra yapıldığı; hafta içinde Sayın Hazine ve Maliye Bakanı’nın Para politikası hakkındaki duruşuna, ifadelerine; Sn. Erdoğan’ın Grup toplantısında verdiği tepkiden hareketle, Bakanın hafta sonu piyasaların kapalı olduğu bir zamanda görevden alınacağı öngörüsünde bulundum. Öngörüm gerçekleşmedi. Yanıldım. Özür dilerim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (28)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
28 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN