Düşük faizli konut kredisi detayları belli oldu! Bunu yapan kiradan kurtuluyor: Aylık taksit tutarı yüzleri güldürecek

Düşük faizli konut kredisi detayları belli oldu! Bunu yapan kiradan kurtuluyor: Aylık taksit tutarı yüzleri güldürecek

Ev almak için bu krediyi bekleyenler müjde! Düşük faizli konut kredisi detayları belli oldu! Kiracılık derdi son buluyor! Bunu yapan kiradan kurtuluyor: Aylık taksit tutarı yüzleri güldürecek! İşte düşük faizli konut kredisi detayları...

Son dönemdeki ev fiyatlarındaki yükseliş, konut sahibi olma hayali kuran vatandaşları endişelendiriyordu. Ancak, rekor seviyeye ulaşan konut kredilerini aşağı çekmek için yeni bir düzenleme geliyor. İlk evini almak isteyenler için düşünülen vade süresi ve faiz oranı belirlendi.

15 YIL VADE SUNULACAK

ev-almak-tavsiyeler.jpg

Yeni düzenlemeye göre, ilk evini alacaklara yönelik olarak 15 yıl vade ve yüzde 1.20 faiz oranı sunulacak.

Ayrıca, 2 buçuk milyon TL değerindeki bir evin aylık taksit tutarının yaklaşık 34 bin TL olması bekleniyor.

KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI

Bu konut kampanyasından yararlanmak isteyenler için bazı şartlar bulunuyor. Evin alınacağı şehirde son bir yıl içinde konut satmamış olmak ve eğer hisseli bir konuta sahipseniz, hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gerekiyor.

KONUT KAMPANYASINDA KREDİ MİKTARI NE OLACAK?

618225c55cf3b02430f94792.webp

Ayrıca, 5 milyon TL'ye kadar ekspertiz raporu olan bir konut için kredi miktarının en az yüzde 80 seviyesine çıkarılması gündemde. Gayrimenkul uzmanı Ömer Sabri Yoldaş, konu hakkında yaptığı açıklamada "Fiyatların daha da oturacağı bir döneme giriyoruz. Ancak bu da geçici bir süre olacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN