E-Devlet kullananlar dikkat! Yeni özellik duyuruldu: Bunu sadece erkekler kullanabilecek

E-Devlet kullananlar dikkat! Yeni özellik duyuruldu: Bunu sadece erkekler kullanabilecek

E-Devlet sistemi üzerinden yeni bir özelliğe dair gelişmeler paylaşıldı. Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan e-Devlet sisteminde birçok işlemler kısa yoldan çözüme ulaşıyor. Son paylaşılan bilgilere göre e-Devlet Kapısı'nda yeni bir uygulama hizmete açılacak. Bu hizmetten ise sadece erkekler faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...

ERKEKLER İÇİN YENİ HİZMET

Milyonlarca vatandaşın işlemlerini hızlı ve kesin bir şekilde çözmek için kullandığı e-Devlet sistemine yeni bir hizmet geliyor. Konuya dair kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç tarafından açıklama geldi. Yapılan açıklama ile birlikte belirtilen hizmetlere dair bilgiler paylaşıldı.

Koç açıklamasında, "Bundan sonra bütünleşik hizmetlerimiz konu odaklı olarak artmaya devam edecek" sözlerine yer verdi. Haberglobal tarafından paylaşılan haber ile birlikte Ali Taha Koç, Çankaya Köşkü'nde e-Devlet'te yer alan "Askerliğim" hizmetinin tanıtımı için bir toplantı düzenledi. Toplantı esnasında yeni hizmete dair detaylar aktarıldı.

t25-kurs-bitirme-belgeleri-ar-343.webp

E-DEVLET'TE YENİ HİZMET

Düzenlenen basın toplantısı ile birlikte aktarılan bilgilere dair detaylar paylaşıldı. 2008 yılından itibaren hizmet veren e-Devlet sistemi için Koç, açıklamalarda bulundu. Açıklamasında ise, "Kurulduğundan bu yana her yıl daha da hizmetlerin kullanım sayılarını artırıyor. Şu anda 63 milyonun üzerinde kullanıcımız var. "Askerliğim" hizmetiyle her Türk vatandaşının yapması gereken askerlik vazifesini adım adım e-Devlet Kapısı'na taşıdık. Askerlik hizmeti herkes için basit gözüküyor ama işlemleri ve süreçleri çok uzun” ifadelerini kullandı.

e-devlet-v9kn-cover.jpg

"ASKERLİK" HİZMETİ GELİYOR

E-Devlet sistemi kapsamında yer alacak yeni "Askerlik" hizmetine dair detayları paylaşan Koç, askerlik öncesi, yoklama dönemi, sevk dönemi, muvazzaflık dönemi ve yedeklik dönemi olmak üzere toplamda 5 dönem olduğunu açıkladı. Sisteme giriş yapan vatandaşların hangi dönemde yer aldıklarını kolay bir şekilde inceleyebileceklerinin altını çizdi.

Hizmete dair açıklamalarıyla birlikte 31 Mayıs 2023 tarihinde bedelli askerlik için sevk döneminin geldiğini duyurdu. Vatandaşlarımızın sevk belgelerini e-Devlet sistemi üzerinden alacağını açıkladı. Açıklamalarının devamında ise, "Aynı zamanda 1 Haziran'da da 2023 yılı 2. Dönem erlerin sevk dönemi başlıyor. Askere gidecek vatandaşlarımız sevk belgelerini askere alım şubelerine gitmeden evlerinden e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca alabilecek. Martta açtığımız 'Askerlik' hizmeti şu ana kadar 19 milyonun üzerinde kullanıldı" sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN