Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da yaşayanlar hemen kontrol etsin: Yaşadığınız mahalle değişmiş olabilir!

Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'da yaşayanlar hemen kontrol etsin: Yaşadığınız mahalle değişmiş olabilir!

Trakya Bölgesi'ndeki üç kentin; mera, köy, mahalle, ilçe ve il idari sınırlarının yeniden belirlenmesi için başlatılan çalışma sona erdi. Böylece muhtar, kaymakam, vali gibi idarecilerin sorumluluk alanları netleştirilecek. İşte detaylar...

Türkiye'de illerin kendi arasında yaşadığı sınırlarla alakalı sorunlarını kaldırmak ve mülki idari sınırlarının netleştirilmesi ve dijital veri tabanının oluşturulması amacıyla 2018 yılında başlatılan Mülki İdari Sınırların Güncellenmesi ve Sayısallaştırılması Projesi'nin (MİDAS) ilk aşaması tamamlandı.

İDARİ SINIRLAR YENİDEN BELİRLENİYOR

Projenin ilk çalışma adresi, Trakya Bölgesi'nde bulunan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ oldu. Yapılan çalışmalarda kaymakamlık ve valiliklerin arşivleri incelendi, köylerin ve meraların idari sınırları netleştirildi.

İdari sınırlara ilişkin evrakların tamamı tek tek taramadan geçirildi, ekipler sahaya inerek yerinde incelemelerde bulundu. Sınırların netleştirilmesinin ardından, yeni koordinatlar elektronik ortama taşınıyor ve tescil edildi.

trakya-illeri-sinirlari-neresi.jpg

SORUMLULUK ALANLARI NETLEŞTİRİLECEK

Sabah'ta yer alan habere göre, projede yer alan bir yetkili, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Valilikler ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü başta olmak üzere, yıllardır çeşitli kurum ve kuruluşların ellerinde farklı sınır dökümanları vardı. Bu projeyle birlikte, tek ve gerçek sınırlar çiziliyor. Sınırlarının belirlenmesi için çalışılan alanlar, tapulu alanlar değil.

Bu çalışma ile hangi köy, hangi mera, gölet nereden başlıyor, nerede bitiyorsa bunu ortaya koyuyoruz. Böylece, herhangi bir yerde yatırım yapılacakken, oradan hangi muhtarın veya belediyenin sorumlu olduğu belirlenecek."

MİDAS, TÜRKİYE GENELİNE UYGULANACAK

Arazi şartlarının kolay olması dolayısıyla çalışmanın Trakya'dan başladığı ifade edildi. Bu arada, tüm bölgelerden İçişleri Bakanlığına, idari sınırların netleştirilmesi için aynı çalışmanın yapılmasına yönelik talep geldiği öğrenildi.

Projenin Trakya ayağının teslim edilmesinin ardından, İçişleri Bakanlığının yeni tarama ve saha karşılaştırması yapılacak bölgeye karar vereceği belirtildi. MİDAS'ın tüm Türkiye'ye yayılacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN