Eğitime kar engeli, araçlar yolda kaldı

Eğitime kar engeli, araçlar yolda kaldı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan kar fırtınası yine ülkeyi teslim aldı. Yaşanan kar yağışı sonrasında araçlar yolda kaldı, okullar tatil edildi.

Geçtiğimiz günlerde ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı yeniden kendini gösterdi. Yaşanan kar yağışı sonrasında bazı illerde araçlar yolda kalırken bazı illerde ise okullar tatil edildi.

Yaşanan kar yağışı sonrası illerdeki gelişmeler:

Kütahya’da kısa sürede etkili olan kar yağışı şehir merkezini beyaza bürürken şehir, eşsiz bir güzelliğe büründü. Kar kalınlığının şehir merkezinde 5, yüksek kesimlerde de 10 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi. Dumlupınar ilçesinde yoğun kar yağışı ve yollarda meydana gelebilecek buzlanma riski nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Kastamonu’da yoğun kar yağışı etkili olurken tekrar yağan kar ile kent beyaza büründü, kent merkezinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Kastamonu Valiliği’nden yapılan açıklamada, kar yağışı sebebiyle kent merkezi ve kent merkezine bağlı tüm kademedeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

kastamonu.jpg

İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle saat 05.00 sıralarında tüm araç trafiğine kapatıldı.

kar-yolu.jpg

Ankara’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Çankaya ilçesi ara sokaklarında kar temizleme çalışması olmaması nedeniyle okul servis araçları yollarda kalarak öğrencilere ulaşamadı.

Burdur'da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de hayat durma noktasına geldi. Kar ve yağmur yağışı nedeniyle 12 hayvanın telef olduğunu belirten Vali Ali Arslantaş, 3 evi su bastığını söyledi.

vali-arslantas.jpg

Afyonkarahisar-Antalya Karayolu Dinar ile Sandıklı arasında yol trafiğe kapandı. Dinar karayolu ekipleri ile ilçe Özel İdare Karla Mücadele ekipleri şehirlerarası bağlantı yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Araç geçişine izin verilmeyen yolda sürücüler Çay-Konya Karayoluna yönlendiriliyor. Yolda kalan tırlar nedeniyle trafiğe kapanan yolda ekipler karayolunun ulaşıma açılması için dozerler büyük çaba gösteriyor.

Isparta’da dün öğle saatlerinde başlayan kar yağışı akşam saatlerine doğru etkisini arttırarak 20 santimetreye yaklaştı. Kent genelinde valilik kararıyla okullar tatil edilirken bazı yollar geçici süre trafiğe kapandı.

kar-yolu-2.jpg

Burdur’da kar yağışının ardından ulaşıma kapanan Burdur-Antalya ve Burdur-Isparta karayolu 3 saat sonra tekrar ulaşıma açıldı.

Uşak'ta akşam saatlerinde etkisini arttıran kar nedeniyle okullara 1 gün ara verildi.

Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla 10 ilçede Perşembe günü okullar tatil edilirken, bazı şehirler arası karayolları çekici ve otobüs türü araçların ulaşımına kapatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN