Elektriğin ücretsiz olduğunu duyan oraya yerleşmek istiyor! Türkiye'nin masrafsız köyü! Fatura derdi yok

Elektriğin ücretsiz olduğunu duyan oraya yerleşmek istiyor! Türkiye'nin masrafsız köyü! Fatura derdi yok

Türkiye'nin o şehrinde yaşayana elektrik derdi yok. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında köylüler elektrik faturası ödemekten kurtulduğu. Elektriğin ücretsiz olduğunu duyan herkes oraya yerleşmek istiyor. İşte Türkiye'nin faturasız köyü…

Türkiye'nin o şehri elektrik faturalarını rafa kaldırıyor. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında köylüler rahat bir nefes alıyor. Güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlanırken toplam 11 hanenin bulunduğu köyde elektrik tamamen ücretsiz oldu. Köyde yaşayan kişiler elektrikten tasarruf sağlarken aynı zamanda çevreyi de korumuş oluyor. İşte Türkiye'nin faturasız köyü…

FATURA DERDİ SONA ERİYOR

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Düzce ilinde Bitkisel ve hayvansal üretimden başlayıp ısı yalıtımına kadar pek çok farklı çalışmaya imza atıyor. Orman köylüleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Doğal kaynakları koruyarak enerji tasarrufu sağlamak amacıyla hayata geçirilen yeni projenin detaylarını aktardı. Şentürk, GES projesi kapsamında köylülerin kendi elektriklerini üretebilmesine olanak tanıdıklarını belirterek maliyetleri düşürdüklerini söyledi. Proje ile birlikte hem ülke ekonomisine katkı sağlanırken çevreye karşı da koruma sağlanıyor.

gunes-paneli.jpg

ELEKTRİK FATURASI DERDİ BİTİYOR

2023 yılında başlayan proje Düzce ilinde devam ederken proje kapsamında köyde yaşayan 11 aile elektrik faturası derdinden kurtuluyor. 11 aile için verilen şebekelere bağlı GES elektrik üretimi temin adına 770.000 TL’lik kredi kullandırıldı. Ailelere tanınan krediler ile birlikte 154.000 TL hibe sağlandığını belirten Şentürk, orman köylülerinin elektrik faturalarını ödemekten kurtulduğunu ifade etti. Nöbetimi sağlanan elektriğin vatandaşın tüketmiş olduğundan daha fazla bir kısmının aylık olarak geri verileceğini aktaran Şentürk, ORKÖY kapsamı içerisinde 2023 yılında sürdürülmüş olduğu gibi 2024 yılında da kredi desteklerinin devamlı olarak verileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN