Elektrikli araba alırken iki kere düşünün! Arabanız çöpe gidebilir: Şoke eden gelişme az önce açıklandı

Elektrikli araba alırken iki kere düşünün! Arabanız çöpe gidebilir: Şoke eden gelişme az önce açıklandı

Otomotiv dünyasında büyük ses getiren elektrikli otomobil (EV) hakkında uyarılar geldi. Tehlikenin büyük olduğunu belirtilmesiyle birlikte oluşabilecek tehlikelerin listesi paylaşıldı. Yakıtlı otomobillerin yerini alması beklenen elektrikli otomobili almadan bu listeyi kontrol etmeniz tavsiye ediliyor. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de her geçen gün sayısı artan elektrikli otomobiller konusunda gelişmeler kaydediliyor. Yerli ve milli otomobil TOGG'un piyasaya sürülmesiyle birlikte Türkiye gündemindeki elektrikli otomobil sayıları sürekli artmaya başladı.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN SONU

Yükselen teknoloji ile birlikte büyüyen elektrikli otomobiller kapsamında uyarılar gelmeye başladı. Elektrikli otomobiller hakkında paylaşımda bulunan Alper Üçok, Bloomberg'ten aldığı verileri ile birlikte elektrikli otomobil mezarlığına benzettiği bir görsel yayınladı.

Çin devletinde yaşananların sonucunda talebin hızla büyüdüğü elektrikli otomobil kapsamında 6 milyon adet ürettiğini duyurdu. Hızla büyüyen elektrikli otomobil piyasası Çin'de etkisini gösterirken 2019 yılında 500 civarında olan firmaların birçoğu iflas ederek günümüzde 100 civarı firma kaldığı belirtiliyor.

f33iokfwmaa1zga.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR HIZLA BÜYÜYOR

Elektrikli otomobillerde (EV) teknolojinin çok hızlı ilerlemesi büyük bir tehlike olarak kaydedildi. Emre Özpeynirci tarafından yapılan paylaşım ile tehlikelerin altı çizildi. Alper Üçok'un paylaşımını alıntılayarak, yaşanan durumun bugün için de geçerliliğini sürdürdüğünü vurguladı.

Elektrikli araçları hedef alan Özpeynirci, her yıl piyasaya yeni elektrikli otomobillerin bir önceki yıldan daha iyi özellikler ve uzun mesafe ile sunulduğunu belirtti. Batarya ve şarj teknolojilerindeki gelişmeye dikkat çekerken, 100 km menzilden 1000 km üzerine çıkan menziller olduğunu vurguladı. Elektrikli otomobil piyasasında olan rekabet dolayısıyla fiyatların ucuzladığını ifade etti.

f33inwmw0aa0qcg.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDAKİ TEHLİKE

Tesla ve diğer modelleri örnek olarak gösteren uzman isim fiyatlarını işaret etti. Bu durum ise bugün alınacak bir elektrikli otomobilin günümüzden 2 - 3 yıl sonrasında büyük bir erimeyle karşı karşıya kalacağını öngörürken, günümüzün 2'inci el değeri benzinli - dizel araçlarda yüksek oranlarda gerçekleşmediğini vurguladı.

Bol miktarda elektrikli otomobil kiralama şirketlerinin risk taşıyacağını belirtti. Alper Üçok'un paylaştığı yazıyı örnek göstererek, Çin'de yaşanna durumu bir kez daha hatırlattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN