Elindeki parayla altın alanlar dikkat! Düşüş nedeni belli oldu: Altın ancak o zaman yükselecek

Elindeki parayla altın alanlar dikkat! Düşüş nedeni belli oldu: Altın ancak o zaman yükselecek

Elindeki parayla altın alanlar dikkat! Altın bu kez kazandırmayacak mı? Düşüş eğilimindeki altının düşüş sebebi hep merak ediliyordu. Düşüş nedeni belli oldu! Uzman isim açıkladı! Altın ancak o zaman yükselecek... İşte detaylar...

Altın fiyatları son günlerde düşüş eğiliminde seyrediyor. Dinamik Yatırım Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Ceyhun Yavaş, bu düşüşün arkasındaki nedenleri açıkladı. Geçtiğimiz ayki Fed faiz kararının, faizlerin 2024 yılında yüksek seviyelerde olacağına dair sinyal vermesinin piyasalarda beklentileri değiştirdiğini belirten Yavaş, bu durumun tahvil getirilerinde artışa neden olarak risk iştahının azalmasına ve dolar endeksinde kazançlara yol açtığını ifade etti.

GRAM ALTIN 1600 TL'YE DÜŞEBİLİR

24032016-ceyrek-altin-6501.webp

Altın ve diğer emtia gruplarında baskının devam etmesini bekleyen Yavaş, altının 1800 doların altına, gram altının ise 1600 TL seviyelerine kadar gerileyebileceğini vurguladı.

GEÇİŞ SÜRECİNDE FAİZ ARTIRIMLARI DEVAM EDECEK

16833105-1200x675.webp

Öte yandan, Mart 2024 seçimleri öncesinde ekonomik büyümeye zarar vermeden enflasyonla mücadele edilmesi gerektiğine dair artan görüşlerle birlikte Borsa İstanbul'un hala cazip olduğunu belirten Yavaş, endekste kısa vadede 8400 seviyesinin, orta vadede ise 7900-8000 bandının kırılmaması halinde 10000 seviyesinin hedeflenebileceğini ifade etti.

Bu gelişmelerle birlikte, yatırımcılar alternatif getiri araçlarına olan ilgilerini artırabileceğini söyleyen Yavaş, şu an için bu yorumun erken olduğunu düşündüğünü belirtti. Yavaş, ortodoks politikalara geçiş sürecinde faiz artırımlarının devam edeceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN