Emekililerden boş poşetlerle eylem: Çay kaşığıyla verecek kepçeyle alacaklar

Emekililerden boş poşetlerle eylem: Çay kaşığıyla verecek kepçeyle alacaklar

Alım gücü her geçen gün düşerken, emeklililerin de yaşanan hayat pahalılığıyla mücadelesi zorlaşmaya devam ediyor. 2024 yılı asgari ücret çalışmaları sürerken emekliler, TÜİK'in ek hizmet binasının önünde boş poşetlerle eylem yaptı. Emekliler, en düşük taban emekli maaşının 18 bin 500 TL’ye yükseltilmesini ve iki bayramda verilen yardımın asgari ücret oranına yükseltilmesini talep etti.

Emeklilerin yüksek enflasyon ve zamlarla hayatta kalma mücadelesi devam ediyor.

Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, yeni yıl için asgari ücretin belirlenmesine kısa bir süre kala TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün Maltepe'de bulunan ek hizmet binasının önünde bugün eylem yaptı.

Alışveriş yapamadıklarını belirten boş poşetlerle yapılan eylemde, “Ayrımsız bütün emeklilere zam” ve “İktidar, emeklinin yaşamını hedef aldığında 16 milyon emekli iktidara direniş olur” yazılı dövizler açıldı.

Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül, emeklilerin açlığa ve sefalete teslim edildiğini dile getirdi.

'ÇAY KAŞIĞIYLA VERECEK, KEPÇEYLE ALACAKLAR'

İktidarın kafasındaki rakam emekliye 10 bin 500, asgari ücretliye ise 14 bin TL’yi reva görmektir diyen Birleşik Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Aysel Lüle, "Yapılacak artışların hemen sonrası bütün tüketim ürünlerine yüksek oranda zamlar yapılacak. Yani çay kaşığıyla verecek, kepçeyle alacaklar. Bu şartlarda emekliler, barınma, beslenme gibi ihtiyaçlarını karşılayamayacak.

'KRİZİN FATURASINI BİZ EMEKLİLER ÖDEMEYECEĞİZ'

En düşük taban emekli maaşının 18 bin 500 TL’ye yükseltilmesini ve iki bayramda verilen yardımın asgari ücret oranına yükseltilmesini talep ettiklerini belirten Lüle, "Krizi biz yaratmadık, faturasını da biz emekliler ödemeyeceğiz. Kendilerine zengin, şatafatlı sofralar kurdular, yediler, içtiler; şimdi de biz emeklilere ‘Sofrayı toplayın’ diyorlar." şeklinde konuştu.

Lüle, halkın çarşıda, pazarda hissettiği ve yaşadığı gerçek enflasyon oranında, insan onuruna yakışır şekilde ücret talep ettiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN