Emekli maaşına yüzde 34 zam müjdesi! Bu hafta milyonlarca emeklinin gözü kulağı Meclis'te

Emekli maaşına yüzde 34 zam müjdesi! Bu hafta milyonlarca emeklinin gözü kulağı Meclis'te

TBMM'nin geçen hafta açılmasının ardından gündeme gelmesi beklenen konulardan biri de emekli maaşına ek zam. Emekli maaşlarına ekim ayında ek zam yapılıp yapılmayacağı bu hafta netleşecek. Peki, en düşük emekli maaşı kaç lira olacak? Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı, maaşlara yapılacak ek zamda. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilere ekim ayında bir müjde gelir mi?" sorusuna, "Çalışmalarımız devam ediyor" diye karşılık vermişti.

Sabah'ta yer alan habere göre, ek zam çalışmaları sürerken 2024 Ocak zammı için enflasyon farkı verisi birikmeye başladı. Emekliler 6 aylık enflasyon rakamlarına göre zamlarını alacak. 6 aylık enflasyon rakamları netleştikten sonra 2024 Ocak ayında en düşük emekli maaşında da artış yaşanacak.

2024 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Yüzde 31,92 ve yüzde 34,43 zam yapılması halinde en düşük emekli aylığı 10 bin TL civarında olacak. Zamda uygulanacak refah payı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Asgari ücretliler sadece enflasyon artışına göre zam almıyor. Bununla beraber geçim endeksleri işverenlerin rekabetine ilişkin fiyatlamalar, sigorta prim yükleri düşünülerek çalışma yapılıyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (TÜRK-İŞ) yaptığı açlık ve yoksulluk sınırlaması var. Açlık sınırı 14 bin TL seviyesinde, yoksulluk sınırı 40 bin TL seviyesine çıkmış durumda.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN