Emekli maaşına zam oranı bu rakamın altında olması mümkün değil! Enflasyon oranı ve refah payı hesaplandı

Emekli maaşına zam oranı bu rakamın altında olması mümkün değil! Enflasyon oranı ve refah payı hesaplandı

2023 Temmuz emekli maaşı zammı için son günlere girildi. Milyonlarca emekli, maaşlarına yapılacak zamma göre hesap-kitap yapacak. Peki, emekli maaşına zam yapılacak mı? Emekli maaşı ne kadar olacak? İşte, emekli maaşı zam haberi son dakika...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında karar çıktı ve yeni asgari ücret yüzde 34 zamla 11 bin 402 TL oldu. Asgari ücret zammının ardından sıra memur ve emekli zammına gelirken, yüzde 40-45'lik bir artış bekleniyor.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Memur ve emekli zammında enflasyon kritik bir öneme sahip. Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre haziran ayında enflasyonun yüzde 2,81 artması bekleniyor. Buna göre, 6 aylık enflasyon yüzde 18,50 oluyor. Düzenlemede 2023'ün ilk 6 aylık enflasyonu baz alınacak ancak bu orana refah payı da eklenecek.

EMEKLİ MAAŞI ZAM ORANI BELLİ OLDU MU?

Kamu işçisine geçtiğimiz günlerde yüzde 45 oranında zam yapılmıştı. Memurlar bu artışın kendilerine de yansıtılmasını istemişti. Memur ve memur emeklisinin zammında yüzde 45 oranın referans alınması beklenirken, oranın yüzde 40-45 olacağı konuşuluyor.

Eğer memur zammı yüzde 40 olursa ek zam yüzde 23,69, yüzde 45 olursa ek zam 28,69 olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN