Emekli ve memur maaşlarında yeni tahmin! 2024'de büyük sürpriz var: Ünlü ekonomist Turgay Bozoğlu duyurdu

Emekli ve memur maaşlarında yeni tahmin! 2024'de büyük sürpriz var: Ünlü ekonomist Turgay Bozoğlu duyurdu

Emekli ve memur maaşlarında yeni tahmin açıklandı! 2024 yılında büyük bir sürpriz var! Ünlü Ekonomist Turgay Bozoğlu tahminlerini paylaşarak en düşük emekli ve memur maaşını açıkladı...

Türkiye genelinde milyonlarca memur ve memur emeklisi, yeni zam oranını merakla beklerken, Merkez Bankası'nın son 6 aylık enflasyon farkı hesabı, gözlerin çevrildiği bir nokta haline geldi. Temmuz ayında gerçekleşen yüzde 17,55'lik zam ve 8 bin 77 lira seyyanen artışın ardından en düşük memur aylığının 22 bin liraya ulaştığı biliniyor.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNE YAPILACAK ZAM ORANI

emekli-maasi-ne-kadar-olacak.webp

Sözcü TV'nin haberine göre, önümüzdeki yıl memurların alacağı zam oranı, ocak ayında açıklanacak olan son 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına bağlı olarak belirlenecek. Ekonomist Turgay Bozoğlu, enflasyon farkının yüzde 40,27 olduğu bir senaryoda, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranının yüzde 49,27 olacağını öngörüyor.

Bozoğlu, "Enflasyon farkı 40,27 olduğunda bu yüzde 6'lık payı düştüğümüzde memur ve memur emeklisi için olacak tutar 34,27 oluyor. Ancak memur ve memur emeklileri için 2024 yılının ilk yarısında toplu sözleşmeye göre yapılacak bir zam da var. Bu zam oranı yüzde 15" diyerek memur ve memur emeklileri için 2024 zammının hesaplamasını paylaştı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 33 BİN TL'YE ÇIKACAK

emekli-maasi-ne-kaadr.png

Merkez Bankası'nın hesaplamalarına göre ikinci 6 ay için enflasyon farkı 40,27 olursa, memur maaşlarına 2024 yılında yüzde 49,27'lik bir artış yapılacak. Bozoğlu, bu artışla birlikte ulaşacak memur maaşına yönelik tahminde bulunarak, "Yuvarlak olarak memur maaşlarında yüzde 50'lik bir artış olduğunu düşündüğümüzde, bugün en düşük memur maaşı olan 22 bin lira 33 bin lira civarı bir rakama ulaşacak" şeklinde açıkladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

emekli-maasi-ne-kadar-olacak2.jpg

Buna göre en düşük memur emeklisi aylığı da 9 bin 876 liradan yükselecek. Ancak, 2024'te en düşük memur aylığının yoksulluk sınırının altında kalması ve en düşük memur emeklisi aylığının ise açlık sınırına yaklaşması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN