Emeklilere müjdeli haberi Fatih Portakal verdi! Önce maaş yatacak iki gün sonra ise...

Emeklilere müjdeli haberi Fatih Portakal verdi! Önce maaş yatacak iki gün sonra ise...

Emekli maaşlarının yatmasına günler kala emeklilerin gözü kulağı banka hesaplarında! Emeklilerin beklediği müjdeli haber geldi! Fatih Portakal canlı yayında duyurdu! Önce maaş yatacak iki gün sonra ise...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Gazeteci Fatih Portakal'ın canlı yayında verdiği önemli bilgiler emekliler arasında heyecan yarattı. Maaşlarını bekleyen emeklilerin gündemindeki ek zamlarla ilgili müjdeli haber geldi. Netleşecek olan zamların, özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklileri için iki farklı senaryoda değerlendirildiği belirtildi.

Son zamanlarda emekliler arasında büyük bir beklenti oluşturan maaş zamlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Ocak ayında yüzde 37,57'lik enflasyon oranına dayalı olarak yapılan zamdan sonra, emeklilerin maaşlarına ek zam yapılması gündemde. Meclis'te yapılacak olan yasal düzenlemenin ardından bu zamların netleşmesi bekleniyor.

emekli-maaslari-ne-kadar-olacak-2-001.webp

Gazeteci Fatih Portakal, canlı yayında emeklilere yönelik önemli bilgiler verdi. Portakal'ın aktardığına göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için iki farklı senaryo üzerinde duruluyor. İlk senaryo, emekli maaşlarının 10 bin liranın üzerine çıkarılması. Bu durum, seyyanen bir zam anlamına geliyor ve yasal düzenlemeler gerektiriyor.

MAAŞIN ARDINDAN ZAM FARKI ÖDENECEK

Portakal, emeklilerin maaşlarını alacakları tarihe ve zam farklarının ödeneceği sürece dikkat çekti. Belirtilene göre, emekli maaşlarının ödenmesinin ardından birkaç gün içerisinde zam farklarının hesaplanarak hesaplara yatırılması bekleniyor.

Böylece, emeklilerin beklentileri, yüzde 37,57'lik enflasyon zammının yanı sıra, ek bir mali destekle karşılanmış olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN