Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Bayramdan sonra o hizmet de artık ücretsiz

Emeklilere şimdiden hayırlı olsun! Bayramdan sonra o hizmet de artık ücretsiz

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), enflasyonun etkisiyle geçim sıkıntısı çeken emeklilere yönelik yeni bir adım atıyor. Geçen yıl başlatılan sağlık hizmetleri genişletilerek, emeklilere kaplıca tedavisi imkanı sunulacak.

Maaşlarının düşük oluşu nedeniyle zorluk yaşayan emekliler için bayram sonrası getirilecek bu uygulama, sağlık hizmetlerine erişimde önemli bir kolaylık sağlayacak. Türkiye genelindeki emekliler, fizik tedavi ve benzeri pahalı tedavilere alternatif olarak sunulan kaplıca tedavilerinden ücretsiz yararlanabilecek.

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, kaplıca tedavisi tüm emeklilere açık olacak ve uygulama Türkiye’nin 81 ilinde geçerli olacak. Bu hizmetten yararlanmak için emeklilerin bir sağlık kurumundan fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanı hekim tarafından verilen bir sağlık kurulu raporuna ihtiyacı olacak.

img-5027.jpeg

Uygulama, emeklilerin yanı sıra ileri yaşta olanların refakatçilerini de kapsayacak şekilde tasarlandı. Böylece refakatçiler de herhangi bir ücret ödemeden kaplıca hizmetlerinden faydalanabilecek.

Kaplıca tedavisinden yararlanmak isteyen emekliler, uygun görüldükleri takdirde alacakları sağlık raporu ile 6 ay boyunca bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabilecek. Altı ayın sonunda, tedavinin devamı için yeni bir rapor gerekecek.

SGK’nın bu adımı, emeklilerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyor. Bu uygulama ile emekliler, maddi yükü hafifletilmiş bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanma şansı bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN